Azt hiszem kicsit fáradt vagyok. Ma vagy 3x mentem vissza az irodába, mert elfelejtettem, vagy otthagytam valamit -___- Aludni kéne egy jó nagyot^^” Tegnap piros gyümi napot tartottam 😀 Ez csak annyit jelent, hogy csupa piros gyümit gyűjtöttem be a kertből. Először észre se vettem, de buli volt 😀 Ettem 2 fajta málnát, cseresznyét, epret, ribizlit, meg gránátalmát…na jó, azt nem a kertből^^”
Nah…sült banán!
Nézzük mi kell a tésztába:
125 g liszt(jó, hogy nem 124,9 g 😛 nem szeretem az ilyen adagolást :P)
1/2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál cukor
1/4 teáskanál só
2 teáskanál szezámmag
350 ml szobahőmérsékletű víz
olaj a sütéshez
4 banán(de többhöz is elég ez a mennyiségű tészta)
Keverjük össze a lisztet, a sót,a sütőport, a cukrot és a szezámmagot a vízzel. Kb. nokedlisűrűségű masszát kell, hogy kapjunk. Ha mégsem, tegyünk több lisztet, vagy kevesebb vizet. A lényeg, hogy folyós legyen, de olyan híg, mint a palacsintatészta. A recept 7,5 cm olajat írt. Hülyék ezek?^^” Fél centisben is meg tudtam sütni, de ha valakinak van olajsütője, abban biztos könnyebb. Melegítsük fel az olajat. Ha egy kis tésztát csepegtetünk bele és már pezseg, akkor jó lesz. De ne legyen túl meleg sem, mert akkor megég a tészta. Hosszában és keresztben is vágjuk fel a banánokat és alaposan forgassuk bele a tésztába. Süssük ki őket. Nem tudom mennyi ideig. Ez is szemmértékre megy. Legyenek szép aranysárgák. Kivesszük, lecsepegtetjük a felesleges olajat, meglocsoljuk bőven mézzel és már ehetjük is^_^
Ezt nektek kínai gyorsbüfék…kinek kell a banánotok, ha otthon is csinálhatok 😛 Na jó, azért a PeCsa melletti kínai sült banánját semmi sem übereli 😀
Nyami… szombaton mindenképp kipróbálom.
Én is találtam egy helyet Miskolcon ahol finom a sült banán, meg olyat is ahol borzasztó 🙂
Helyes 🙂
Basszus…nem raktam fel képet. Na ezt pótoljuk 😀
:D:D hát ez klassz leírás volt, köszönet érte! különösen a “nem tudom, mennyi ideig” tetszett:D:D szerintem ki is próbálom a szabim alatt, ha nem lesz ezer fok,mint most:S
Hajrá, hajrá 😀
Örülök, hogy tetszett.