Kicsit hosszú név, de nem volt fantáziám rövidebbre ^^””””” Nem kell megijedni, hogy zöldséges, attól még lehet finom. Nem is kicsit 🙂 A mártásban és a cucc terején is füstölt mozzarella van, ami tök jól megbolondítja az egészet. Hát akkor nézzük is.
Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemellfilé, de 3 sem árt(vagy amennyit jónak látunk 🙂 )
pár paradicsom
kb. 10 dkg trapista sajt
2 csomag Bonduelle Royal zöldségkeverék(brokkoli, répa, karfiol)
20-30 dkg füstölt mozzarella(de lehet több is^^”)
só
fehérbors
1 csokor friss bazsalikom
margarin
1 kis teavaj fele
besamel mártás:
4 dl tej
4 dkg liszt
só
őrölt szerecsendió
1 kis maroknyi füstölt mozzarella
pici teavaj
No kérem szépen. Kezdjük a pipicicivel. Vágjuk fel kis szeletekre, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy margarinnal kikent tűzálló tálba, vagy jénaiba. Szórjuk meg bőven a felaprított bazsalikommal. Amikor először készítettem, akkor a közepén mintha nem sült volna teljesen át a hús, így azóta úgy csinálom, hogy beteszem így a sütőbe egy rövid ideig, amíg szépen ki nem fehéredik a széle. Elősütöm kicsit, így a végére biztos, hogy teljesen átsül. Ha ez megvan, tegyük rá a felkarikázott paradicsomot. Szórjuk meg egy kevés reszelt trapista sajttal. Egy jó nagy serpenyőben vagy wokban olvasszuk meg a jó nagy adag vajat, majd pároljuk meg benne a 2 zacsi zöldséget. Ha már megpuhultak, együk ezt is a csirkére és rendezgessük el szépen. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a mártás. Ezt többféleképpen is láttam már elkészíteni. Van aki a felolvasztott vajban lepirítja egy kicsit a lisztet, majd óvatosan úgy adja hozzá a tejet és forralja be. De lehet úgy is, hogy előre kikeverjük a lisztet a tejjel, feltesszük főni, beforraljuk és utána ízesítjük. Ahogy nekünk tetszik. A lényeg, hogy ha besűrűsödött, ízesítsük sóval, őrölt szerecsendióval, vajjal(ha nem azon futtattuk a lisztet) és egy maréknyi reszelt füstölt mozzarellával. Keverjük jól el, hogy a sajt kissé megolvadjon. Öntsük az egészet a zöldséges csirkére, simítsuk el szép egyenletesen, majd a tetejét szórjuk meg a többi füstölt mozzarellával. Mehet is a sütőbe, úgy 20 percre, vagy amíg egy kis színt kap és a sajt is megolvad. Könnyed, mégis laktató kis vacsora lesz belőle 🙂
Jó étvágyat hozzá!
A brokkolin kívül jól hangzik. Vasárnap tesztelem is majd, mert kb. akkor jutok majd a konyhába.
Nyugodtan helyettesítsd valami mással, úgy is biztos finom lesz 🙂