Már rég kinéztük ezt a helyet, de nem volt alkalmunk kipróbálni. Amikor volt, akkor már nem tudtunk asztalt foglalni. Na most sikerült, így a japán édességes előadás után már nagyon rá voltunk izgulva a dologra, úgyhogy el is robogtunk a Déli pályaudvarra.
Mivel elfelejtettem, hogy mi az utca neve, csak azt tudtam, hogy kb. 1 villamosmegálló, így kicsit bajosan, sokat sétálva, de megtaláltuk a helyet. Időnk volt, így nem kellett sietni. 6-ra volt asztalfoglalásunk, bár fél 6-ra már odaértünk. Na nem baj, kaptunk asztalt, úgyhogy neki is állhattunk a “falatozásnak”.
Az étteremről tudni kell, hogy ez is olyasmi, mint a Wasabi, vagyis fix összegért annyit ehetünk, amennyi belénk fér. Ez még annyival jobb is, hogy itt az ital is benne van az árban. 2 féle étel közül választhatunk, vagy hogy is mondjam. Van egy kis, 1 oldalas étlap, amin hideg/meleg előételek, levesek, desszertek, meg még 1-2 kaja található. A másik pedig a büféasztalról szabadon választható ételek. Rendeltünk pár apróságot az étlapról, majd birtokba vettük a büféasztalt. Ott aztán van minden, ami szem-szájnak ingere, majd a képekről látjátok is, így nem fogom annyira részletezni. Annyit azonban elmondanék, hogy vannak ott mártások, köretek, mindenféle pácolt és kis darabokra vágott husik, zöldségek, saláták, savanyúságok és egyéb falatkák. Fogsz egy tányért, rápakolod a neked tetsző husit, odaviszed a pulthoz, ahol a csávó elveszi, rögtön megsüti, majd egy újabb tiszta tányérra teszi és már eheted is. Ezt érdemes okosan csinálni. Legközelebb mi is így fogjuk, ha esetleg megyünk. Érdemes kis adagokat süttetni és lehetőleg 1 vagy max. 2 fajta ételt, mert ugyan a grillre külön teszi fel, de amikor leszedi, a husik kicsit összekeverednek, és nem fogjuk tudni, hogy most melyik kaja melyik. Nem nagy probléma, de aki erre érzékeny, az figyeljen rá. Annyira azért nem mondanám autentikus mongol étteremnek, inkább egy jó grill étterem, de azt hiszem panaszra nem lehet okom, nagyon jó kis vacsit költöttünk el ott. Megkóstolhattam a muflon húst, ettem kecskét, bárányt, marhát, sertést, egy kis halat…szóval minden földi jót. Minden nagyon finoman volt fűszerezve és pácolva, sütés után fini szaftosak és puhák voltak. Ha belegondolunk, hogy egy étteremben, ha kérek egy előételt, vagy levest, főételt és desszertet, meg persze innivalót, már az is eléri az 5000 Ft-ot. És azok fix adagok. Na itt 5000 Ft-ért annyit eszek és iszok, amennyit csak akarok. Tudom egyben sok, de így nézve nem is olyan vészes ez az ár. Pár Mekis, vagy plázás ebéd helyett egy ilyet nyugodtan be lehet iktatni. Egy negatívumot tudnék csak mondani , de az is kiküszöbölhető. Dohányoztak mellettünk. Máskor majd direkt nem dohányzó helyre kérünk asztalt…ezt valahogy most totál elfelejtettem. De tökre gusztustalan volt. Mellettünk egy nagy körasztal volt. Ették az előételeiket és mellette ott bagóztak. Ez milyen undi szokás már?
Egy szó mint száz, a hely jó, szép, kellemes, este kissé félhomályos, romantikus hangulatos, tiszta, szép mosdókkal, aranyos és kedves személyzettel.
Infók: http://www.mongolianbbq.hu/
Pár kép mutatóba:
Én is akarok ide menni….*csorog a nyála*
Tegnap voltam Móron a bormúzeumban, és találtam egy ételt, amit nem tudtam hova tenni, így azt kértem: Gombás Pulykafrikasszé krumplikrokettel.
Valami isteni volt. Pulykamell csíkokra vágva, a gomba ugyancsak. Az egész egy mártásban volt, tartármátás feeling-je volt, de nagyon nem az volt. Érdekes, és kicsit pikáns. Citrom volt rajta díszítésnek, de én kinyomkodtam belőle a levet és úgy még jobban harmonizált a mártással.
Valami fennséges volt…
Ja és mindössze 1600 Ft volt…