Rég volt már recept, úgyhogy ezt a hiányosságot most sürgősen pótoljuk. Ezt az ételt szigorúan csak friss bazsalikommal lehet készíteni…jó sokkal ^_^ Ez a kedvenc fűszernövényem 🙂 Mindig van a kertben is pár bokorra. És azt mindenki tudja, hogy a paradicsom-mozzarella-bazsalikom triumvirátus az istenkirály 😀 Bár ebben a kajában ilyen nem lesz, de azért jó tudni 😀
Na nézzük…
Mire is van szükségünk:
2 csirkemellfilé
1 zacsi zöldségkeverék(karfiol-brokkoli-sárgarépa)
1 csokor friss bazsalikom
kb. 1 púpozott evőkanál liszt
vegeta
só
fehérbors
tej
extra szűz olívaolaj
teavaj
A csirkemellet sózzuk, borsózzuk, jól megszórjuk mindkét oldalát apróra vágott bazsalikommal, majd olívaolaj és vaj keverékén megsütjük. Közben a zöldséget is elkészíthetjük. Ehhez csak teavajra van szükségünk. Én egy kis kocka felét bele szoktam rakni és letakarva, sűrűn kevergetve puhára párolom benne. Nagyon finom édes lesz. Ha a husi megsült, vegyük ki, és a visszamaradt olajba tegyük a lisztet. Ha túl sok lenne az olaj, akkor öntsünk le róla. Kicsit pirítsuk meg a lisztet, majd öntsük fel annyi tejjel, hogy egy mártás sűrűségű szószt kapjunk. Ízesítsük vegetával, ha kell sózzuk és borsozzuk, de az edényben visszamarad olaj elég ízes lesz. Akkor a legjobb, ha a húsról lepotyogott bazsalikom darabokat is benne hagyjuk. Sőt, még tehetünk is bele plusszban 1-2 felaprított levelet. Kicsit forraljuk be, ha túl sűrű, akkor tejjel higítsuk. A husit a finom vajas párolt zöldséggel tálaljuk, és öntsük nyakon a finom mártással 🙂
Jó étvágyat kívánok!
Nyami! Szerinted ehhez jó a rizs vagy valami krumplis dolog? Mert párom nem eszi sajna a zöldségeket.
Hmmm…talán inkább a rizs.
Jajjj, ez baromi jól néz ki, és tuti fini, de én az ilyen mártásokat nem komálom XD. Anélkül vagy másfélével is jó? Mert akkor benyújtom az igényt anyumnak, már mutattam neki a yakisobás receptedet is, és már szerzi a hozzávalókat. 😛
Szerintem mindenképpen kell hozzá valami szósz. Valami egyszerű.