Folytassuk a sort egy újabb tortával 🙂 Egy igen drága tortával^^” De nagyon finom. Az eredeti recept a No salty-ról van. Jah! Tessék jelentkezni a főzőversenyre!!!!!
Annyira nem vagyok édesszájú, de az ilyeneket szeretem. Nem száraz, nem túl édes, annak ellenére, hogy sok cukor van benne, és nem émelyítően krémes. Egyszerűen csak jó. Még tesóm is azt mondta rá, hogy finom, és ez nagy szó, tényleg tudhat valamit ez a süti 😀
A krémhez tejszínes krémsajt szükséges. A legfinomabb hozzá a Philadelphia, csak az marha drága. Én abból vettem azt hiszem 5-öt, meg 1 Tesco-s joghurtos krémsajtot. Az egy kicsit olcsóbb, de nem annyira fini. Ha valaki tud erre olcsó alternatívát, az ne habozzon közölni velem. Legközelebb lehet, hogy 2 Tesco-s kerül bele, az egész masszában úgysem lehet majd érezni a különbséget.
Szóval a hozzávalók:
1 zacsi győri édes zabfalatok keksz(elvileg 15 dgk, de csak 2-3 darab maradt, így mindet beletettem)
5 dkg teavaj
80 dkg tejszínes krémsajt(Philadelphia a legjobb)
20 dkg tejföl(azt hiszem én egy kis Danone tejfölt tettem bele, az egy picit kevesebb)
15 dkg porcukor(tudom, soknak hangzik^^”)
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg étkezési keményítő
4 tojás
vaj a tortaforma kikenéséhez
A kekszet daráljuk le, vagy törjük össze. Szerintem jobb minél apróbbra, így a fasza kis teleshopos aprítómmal zúztam le 😀 Keverjük össze a vajjal(amit meg is olvaszthatunk), így egy olyan “tésztát kapunk, ami még ugyan morzsolódik, de szép egyenletesen el lehet teríteni. Ha nem akarna összeállni, tegyünk még bele vajat. Amúgy így tök fincsi volt ez a keksz. Az első találkozásom és élményem nem volt vele épp pozitív, de most fini volt 🙂 Vajazzuk ki a tortaformát. Én azt hiszem csak az oldalát vajaztam, az alját pedig béleljük ki sütőpapírral. Ha nem akarna belesimulni, 1-2 csepp vizet kenjünk szét rajta, így tök jól bele fog ragadni. Talicskázzuk rá a kekszes-vajas keveréket és simítsuk, tapicskoljuk el szép egyenletesen. Az én – a rebarbaratortánál használt – tortaformámban kb fél, max 1 centis réteg lett. Melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra és a kekszalapot süssük úgy bő 10 percig.
A krémhez keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd egyenként zavarjuk bele a tojásokat is. Ha jól összetrutyiztuk, jöhet a keményítő is. Az elősütött kekszes alapra öntjük, szép egyenletesen elterítjük, majd visszatoljuk a sütőbe. Elvileg 1 órára, de nekem akkor a közepe még folyós volt, így én jóval tovább sütöttem. Hogy meddig? Fingom sincs 😛 Addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálón már nem volt nyers töltelék. A széle el fog kezdeni pirulni. Én ekkor körbe tettem rá alufóliát és úgy sütöttem tovább. Ne ijedjünk meg tőle, ha elkezd iszonyatosan felpuffadni, amit elkezd kihűlni, majd kicsit összeesik. Annyira szép volt ,amikor kivettem a sütőből, de ahogy kezdett szépen lassan hűlni, egy szabályos Mercedes jelben berepedt a közepe 😛 Na mondom fasza 😛 Az ízén ez semmit nem rontott, de a szépérzékemet azért bántotta^^” Na mindegy, szeletelve ez nem látszott 😀 Ha kihűt, szedjük le a tortaformát(itt tényleg érdemes kapcsos szélűt használni) és ehetjük is. Állítólag másnap még finomabb. Lehet benne valami, bár nekem mindenhogy bejött 🙂 A lényeg, hogy ne legyen meleg.
Jó étvágyat kívánok!
Na ez tényleg nagyon finom volt. 🙂
Hmmm… finoman néz ki.
Ma és holnap boltokat járok majd és szétnézek krémsajttéren 🙂
Jó az új felcél is.
Köszi 🙂
Megéri kipróbálni, nagyon fini ^__^ Még sütés nélkül is, úgyhogy a bödönt mosogatás előtt szigorúan ki kell nyalni 😛
Ez valami istenien néz ki.
bárcsak értenék ezekhez a dolgokhoz 😀
Áh…nem vészes, csak kevergetni kellett, meg formába rakni 🙂