Huszonöt éves lettem én
Meglepetés e gasztronómiai költemény
fini
bini.
A múltkor vettem egy kis darab bárányhusit a Tesco-ban. Gondoltam, ha már itt az alkalom, akkor meglepem magam valami finommal 😀
Pár napja gondolkodom már mit csináljak. Tudtam, hogy van még valahol csicsóka, így a köret adott volt. De ez így túl unalmas és sápatag, kell még valami, amivel feldobom. Így jött a brokkoli és a répa. A husit nem akartam túlbonyolítani, így egyszerű fűszerezést kapott, a visszamaradt pecsenyeléből pedig fincsi szósz lett.
Nos akkor nézzük is, hogy készült Araniel 25. szülinapi vacsija 🙂
Sült bárányfilé vajas pirított zöldségekkel
Hozzávalók:
Nem írok adagokat, mert mindenki annyit csináljon belőle, amennyit akar. Ez egy egyszemélyes vacsi lett.
egy szép bárányfilé
csicsóka
brokkoli
répa
fokhagyma
kakukkfű
rozmaring
egy kevés csirkehúsleves
vaj
extra szűz olívaolaj
só
bors
A zöldségeket nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Kivéve a répát, azt karikázzuk fel. Forrásban lévő vízben főzzük őket elő egy jó 10 percig. Melegítsünk elő egy serpenyőt, mehet bele egy kis olívaolaj, dobjunk bele pár rozmaring és kakukkfű ágat, pár gerezd fokhagymát, meg én tettem bele 1-2 karika apróra vágott répát és csicsókát. Egy percig pirítsuk, majd tegyük bele a besózott, beborsozott husit. Magas hőfokon pirítsuk meg mindkét oldalát egy fél perc alatt. Ha megvan, akkor melegítsük elő a sütőt, de alacsony hőfokon. Tegyük a husit és az összes fűszert az olajjal együtt egy tepsibe, tegyünk alá még egy kis olajat és pár evőkanálnyi húslevest. Mehet is a sütőbe…nem is tudom meddig^^”” Több, mint fél órát sütöttem, az hótzicher. Közben az előfőzött zöldségeket a hússütős serpenyőbe dobjuk egy nagy darab vajjal együtt. Puhára pároljuk. Amikor a husi megsült, de még kellemesen puha, lehet egy kicsit rózsaszín is, akkor kivesszük, a visszamaradt pecsenyelevet pedig a tűzhelyen kezdjük el felforralni. Ízesíthetjük még sóval, borssal, majd dobjunk bele egy darabka vajat, ez majd kicsit besűrűsíti. Ha olyan sűrű, amilyet szerettünk volna, akkor szűrjük le.
Vágjuk fel a husit szeletekre, locsoljuk meg a szósszal, és tálaljuk a zöldségkörettel.
Hát ez volt Araniel szülinapi vacsija, finom volt, jóllaktam és most pihegek 🙂
Boldog Szülinapot! 😛
Köszönöm szépen ^_^
Boldog szülinapot! 🙂
Bár már felköszöntöttelek, de hát sosem elég a jóból. 😀 A vacsid meg nagyon fininek tűnik kép és leírás alapján is. Biztos élvezted, hogy nem kell senkinek sem adnod belőle. XD
Boldog Születésnapot! 🙂
Nagyon gusztusos a husi és a zöldségek.
Köszi szépen nektek is ^__^
Happy Birthdaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyy!!!!!
Köszi hugi ^___^
Ó, boldogat így kicsit megkésve 🙂
(De szerintem elszámoltad magad, nem lehetsz még 25. Múltkor még csak 21 voltál, ennyire gyorsan nem telhet az idő Ö_Ö )
Ja, és tetszik a költemény is XD
(Hupsz, Szandi voltam az előbb, csak be vagyok jelentkezve a WP-be.)
Köszi ^_^
Hát látod mégis csak így megy 🙂
Mikor még az első meet-eket tartottuk…hajj de rég volt 😀
Boldog szülinapot!! 🙂
Köszi szépen ^__^