Ez lesz a 100. bejegyzésem 😀
Pár hete Herenden a Sparban megakadt a szemem valamin a hűtőpultban. A halacskákat néztük, és észrevettem pár salátát. Tenger gyümölcsei, valamilyen hal, meg bébi polip saláta csücsült a polcokon. Mióta véletlenül láttam csápos hentai-t, vagyis hát épp csak belekukkantottam, azóta az jut eszembe, ha polipot látok 😛
A polip saliba azonnal beleszerettem, olyan kis aranyosak voltak, ahogy a kis lábacskáikkal ültek a fűszeres olajban ^_^ Egész bébi polipok voltak. Aztán nem vettem, mert nem tudtam milyen lenne. Múlt héten aztán még mindig volt pár dobozzal(vajon miért? :P), én pedig nem bírtam magammal, és vettem egyet 😀
Csak itthon csináltam meg, mert salátába akartam rakni, Sheareréknél meg épp nem volt kéznél semmilyen friss zöldség, meg amúgy is minden nap volt egy vagon kaja. Szóval tegnap este itthon megcsináltam, Fehérváron bevásároltam hozzá mindent. Nem kaptam kész salátakeveréket, így sima jégsalit vettem. Imádom 🙂 Szóval ilyesmikből összedobtam egy jó kis vacsit. Annyi minden volt benne a polipon kívül(mármint mennyiségileg), hogy a polipot alig lehetett érezni, így bárkinek tudom ajánlani, aki túl tudja tenni magán azon, hogy épp egy bébi polip kis tapogatókorongos csápjait rágja 😛
Milyen az íze? Nem túl karakteres, gondolom frissen jobb, de arra még nem vetemedtem, hogy vegyek egy egész polipot és megcsináljam 😀 Szóval puha, kicsit gumis, semmi különös hal íz, nem kell félni tőle.
Hozzávalók(1 személyre):
fél jégsali, vagy bármilyen saláta, vagy salátakeverék
2 paradicsom
10-15 cm uborka
1 zacsi mini mozzarella
fokhagymás kenyérkarikák, vagy bármilyen más kruton
extra szűz olívaolaj
balzsamecet
só
bors
Minden zöldséget apróra vágtam, a sajtot is kb. hasonlóra, mint az ubit és a paradicsomot. Na jó, a salátát viszonylag nagyra hagytam. Aki akar tehet még bele akármi mást is, amit megkíván(olívabogyót, paprikát, retket, más salátát, akármit). Végre kipróbálhattam az új fűszeraprítómat is, igaz nem fűszeren, hanem a zöldségeken, de nagyon jól bevált. A polipok lábacskáit levágjuk, a testét és a fejét is felkaszaboljuk. Az öntethez összekeverünk úgy 5-6 evőkanál olívaolajat kb. egy teáskanál balzsamecettel, sózzuk, tekerünk rá borsot, majd jól összekeverjük. Aki kevésbé vagy jobban olajosan, vagy savanyúbban szereti, az az olaj és a balzsamecet arányának változtatásával ezt nyugodtan megteheti. Öntsük a salátára, majd az egészet jól keverjük össze. Ha úgy látjuk, tegyünk még rá öntetet. Én amúgy jobban szeretem az olajos önteteket, mint a majonéz vagy egyéb kence alapúakat. Tálalhatjuk hozzá külön is a kenyérkarikákat, vagy az összeset bele is forgathatjuk. Talán így még jobb.
Jó étvágyat hozzá! Tudom, kicsit bizar, de fini.
A kész sali. Itt még csak köré raktam a kenyeret, de később belekevertem az összeset. Kicsit homályos lett a kép :S
Ez a fasza mágneses késtartóm, és a még faszább késkészletem ^_^ (a fa nyelű nem a készlet része)
Hát nem édesek a kis csápjaikkal, meg a tapadókorongjaikkal? ^_^ Bábozni is lehetne velük ^_^
Ilyen kenyérkarikákat tettem bele.
“Mióta véletlenül láttam csápos hentai-t, vagyis hát épp csak belekukkantottam…”
………………………………………………………..no comment.
Hűűű, érdekes lehet… én nagyon szeretem az ilyen “herkentyűket”.. Surimit szoktam sokat venni, sütve, rántva, vagy csak ahogy kiveszem a csomagolásból alá natúre eszegetem… 🙂 lehet a kis bébipolipokat is kipróbálom 🙂
Azt én is szeretem. Régebben még egy kis olajon meg szoktam sütögetni, mostanában csak úgy simán befalom, vagy sushiba teszem. Egy ilyen salátában is simán el tudom képzelni.
Én kedvelem a tengeri herkentyűket, de a család megveszne ha hazavinném, így marad az étterem 🙂
Shearer: szerintem minden lány lát véletlenül csápos hentait 😀
Ja, tudom. Ismerem ám én az ilyen véletleneket. 🙂
Hát rám is érdekesen néztek 😀
De ők szinte sosem esznek azokból a kajákból, amiket én főzök, úgyhogy nem nagyon foglalkoztatja őket, hogy mit csinálok 😀