No kérem szépen. Már elmondtam, hogy ki és mivel nevezett, de úgy illik, hogy részletesebben is megismerkedjünk velük. Tehát most jönnek a nevezések, beérkezési sorrendben. Az első kép mindig a nevezőé lesz, utána pedig az én kreálmányom. De majd írom is.
Eredményhirdetés még ezen a héten lesz, szóval már csak egy kis türelmet kérek 🙂
Szóval akkor:
Akira
Név: Gajai Attila (aka Akira)
Leírás: Én vagyok Akira, akit már ismersz egy ideje az FMA révén. 🙂 Ebből kifolyólag nem is részletezem különösebben, hogy ki vagyok . Azért jelentkeztem, mert miért ne! XD A versenyről elsősorban az Araniel konyhája szakhonlapról értesültem, ill. a Te személyes megkeresésed révén. Mit is szeretek főzni? Hát, inkább csak szeretnék, mivel amúgy nem igazán erősségem. Viszont már meglévő dolgokból szívesen kísérletezgetek, pl. melegszendók különböző variációja, vagy az itt bemutatott húsos palacsinta.
Akira húsos palacsintája
(1 adag, bár ez étvágy kérdése)
Figyelem! Az otthon fellelhető hozzávalók függvényében változhatnak a hozzávalók és az elkészítés! A mellékelt kép csupán illusztráció, az itt közölt adatokért, nyomdahibákért felelősséget nem vállalok!
Hozzávalók:
– 3-4 db tegnapi hideg palacsinta
– húskrém vagy májkrém
– sajt (valami kemény ami szépen olvad)
– ketchup
– majonéz
– pizzakrém
– fűszerek: oregano, tárkony, rozmaring, fokhagymapor (én szoktam még csilit is, de mivel te nem szereted az erőset ez most felejtős)
– díszítéshez ill. kísérőül: olajbogyó, póréhagyma, paradicsom
Elkészítés:
A hűtőből frissen kivett tegnapi (vagy még régebbi) hideg palacsintát terítsük ki. Nyomjunk (vagy tegyünk, attól függően, hogy tubusos vagy konzerv krémet használunk) egy jó adag húskrémet a palacsintára. Locsoljuk meg ketchup-pel úgy hogy ellepje a húskrémet. Adjunk hozzá pizzakrémet, majd szórjuk meg oreganóval, tárkonnyal, rozmaringgal és fokhagymaporral ízlés szerint. Én kb. késhegynyit szoktam tenni a fűszerekből. Az így kapott “kupacot” egy tompla késsel keverjük össze míg egységes állagú nem lesz, majd terítsük szét a palacsinta felületén. Tekerjük fel, majd helyezzük egy tányérra. Ezeket a lépéseket ismételjük meg a többi palacsintával is. Utána a már felgöngyölt tekercsek tetejét vékonyan kenjük meg majonézzel, majd helyezzünk rájuk végig a hosszukban vékonyra szelt sajtlapokat. Ezek tetejére lehet még tenni kis karikákra vágott olajbogyó és póréhagyma szeleteket. Ezek után tegyük be az egész tányért a mikróba, és addig melegítsük, amíg a sajt el nem kezd olvadni, “bugyogni” (többnyire kb. fél perc). Közben akár fel is szeletelhetjük hozzá a paradicsomunkat. A húsospalacsintát frissen és melegen tálaljuk! (újabb hűtés már nem tesz jót neki)
Akira Araniel
Hát ez elsőre marha furcsa volt, főleg, hogy ennyi mindent kell összekutyulni, de a végeredmény mégis ehető lett 🙂
Nekomajin
Tóth Róbert vagyok, egyetemista. A versenyről itt a blogon szereztem tudomást, és azért jelentkeztem, mert jó mókának tűnt, és hogy megmutassam Aranielnek, hogy nem csak kimondhatatlan nevű cuccokból fél nap alatt lehet finom kaját főzni. Leginkább a koliban szoktam főzni, egyszerű kajákat, levest, valami tésztát/rizst trutyival. Alapelvem, hogy olyat nem főzök, amihez maximum két fordulóval nem lehet kivinni a szükséges dolgokat a konyhába, illetve minél kevesebbet kelljen mosogatni.
Állatos rizs ketchuppal
Hozzávalók egy személyre (lány adag):
1 csomag zacsis rizs
2-3 szál virsli (mérettől függ)
margarin
üveges bolognai szósz
ketchup
TISZTA EDÉNYEK!
A rizst megfőzzük. Közben jó apróra vágjuk a virslit. (Mondjuk 4 csíkra, aztán felkockázzuk, de vastagságtól függ.) Ha összevágtuk, akkor utána malmozunk, amíg meg nem fő a rohatd rizs. >_< Ha kész a rizs, kirakjuk egy szűrőbe vagy valamibe lecsöpögni.
Szigorúan ugyanabban a lábasban margarint olvasztunk fel, amin megpirítjuk a virslit. Ha már égeti a kezünket, meg úgy látjuk, hogy jó lesz, akkor jó lesz. Öntünk rá bolognai szószt. Attól függ mennyit, hogy mennyire szószosan akarjuk. Én abból a kis üvegből, ami talán 2 vagy 2,5 decis, úgy az 1/4-ét szoktam. Ezt egy kicsit hagyjuk összerottyanni, aztán kész is vagyunk.
A rizst kierőszakoljuk a zacsiból, visszaöntjük a lábasba, a tetejét elárasztjuk ketchuppal, majd jól összekeverjük az egészet.
HAMM
Ez ilyen mosogatás-szegény elkészítési mód, de a kedvedért külön elmosatlanítottam egy tányért is. 😛
A kaja két lányon le van tesztelve, akik ettek belőle, nem fintorogtak, és délben még éltek, szóval nyugodtan megkóstolhatod. 😛
Manci Manci Araniel
No hát el nem tudtam képzelni, hogy ez ízleni fog és mégis fincsi volt. Bár a plusz ketchup már nem kellett volna rá^^ Úgy már túl sok volt…viszont reszelt sajttal még finibb lett.
Jucy
Bemutatkozásom tekintve: végzős energetikai mérnökasszisztens vagyok a Miskolci Egyetemen. Egyszer majd anyagmérnök akarok lenni. E mellett ami már vagyok: kémia tanárnéni 🙂 A szabadidőmben sütök, főzök és animéket nézek. Kedvenc fűszernövényeim a bazsalikom és az oreganó 🙂 Emellett imádom a kelt tésztákat és a főtt tésztás kajákat, valamint a húst, a húst és a húst 🙂
Omlós túrós:
A tészta:
15 dkg liszt, 1 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 10 dkg margarin.
Összedolgozzuk és amíg elkészülünk a töltelékkel, a fagyasztóba rakjuk.
A töltelék:
50 dkg túró, 15 dkg porcukor, fél vaníliaaroma, 2 tojássárgája. Majd ha ezt összekevertük, jöhet bele a 3 tojásfehérje felvert habja.
Ha ez is kész kivesszük a tésztát kinyújtjuk a tortaformánk méretére. Megszórjuk egy zacsi összetört müzlis-gyümis jó reggelt keksszel és mehet rá a töltelék. Majd pár szelet vékony almakarika.
Ezután kb. 35 percet sül 200 fokon.
Nem mondom, hogy dekoratív lett, mert a keksz nem szívta valami jól a túró nedvességét, de ízben lekörözhetetlen és az’szem ez pótolja az embert mindenért 🙂
Remélem tetszik 😀
Jucy
Araniel
Be kell vallanom, hogy totál kiment a fejemből az összetört jó reggelt^^” Pedig ki is készítettem 😛 Szóval a tészta annak rendje és módja szerint elázott, így tovább is kellett sütnöm^^”” De azt hiszem ez semmit nem von le az értékéből, nagyon finom lett. Vanília aromát nem kaptam olyat, amilyen a receptben van, de azt hiszem a másik is megfelelt. Csak azt nem tudom nekem miért lett annyira sárga^^””
Picikaca
Szia!
Teljes nevem: Bunna Brigitta
Szeretnék nevezni ezzel a remek magyaros ízvilággal rendelkező hamikával 🙂
Röviden magamról:
Brigi vagyok, 25 éves, Budapesten élek. Jucy oldaláról jutottam el hozzád, olvasgatlak titeket jó ideje. Szeretek főzni kamasz korom óta, már egy ideje háztartást vezetek, van egy párom, meg két lízingelt gyerkőcöm (párom előző kapcsolatából gyerekek), így nekik mindig kreálnom kell valamit, ők a pontozóim 🙂 A blogomba nemrég kezdtem el publikálni egyes receptjeimet, szeretnék majd minél többet megosztani.
Nos, röviden ennyi 🙂
Recipe alant:
Lecsós rakott husi
Hozzávalók:
– 1 kg sertés lapcoka
– 1 kg krumpli
– 8 szelet baconszalonna
– üveges, hagymás lecsó (én rendes lecsóval csináltam, ezerszer jobb)
Elkészítés:
Pici olajat teszek a hőálló tál aljára, beleteszek 4 szelet baconszalonnát egyenletesen elosztva. Rákarikázom a nyers krumpli felét, sózom. Ráteszem a husi szeleteket, enyhén sózok megint (ne legyenek nagy szeletek, mert nehéz lesz szedni a végén), majd nyakon öntöm a lecsóval, egyenletesen elterítem. A tetejére ráteszem a maradék felkarikázott krumplit, hogy befedje az egészet, majd a tetejére is baconszalonnát teszek. Alufóliával lefedem, és kb. 50 percig sütöm 180 fokon (légkeveréses sütőben), sima sütőben 200 fokon. Az idő letelte után leveszem az alufóliát, és még 15 percig fedetlenül sütöm, amig a szalonna meg a krumpli picit meg nem pirul.
Amennyiben rendes lecsóval készítjük, az alap lecsó hozzávalói + recept
– 50 dkg paprika
– 25 dkg paradicsom
– 20 dkg csemegeszalonna
– 3 gerezd fokhagyma
– pirospaprika
– 1 nagy fej hagyma
– só
A szalonnát felkockázom apróra, majd zsírjára pirítom. A kisült zsírhoz+szalonnához hozzáadom az apróra vágott hagymát, pirítom, míg üveges nem lesz. Pirospaprikával megszórom, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, és a megtört fokhagymát. Amikor a paradicsom elég levet enged, hozzáteszem a paprikát is, sózom, és ritka keverés mellett készre főzöm.
Picikaca Araniel Araniel
Na hát ez egy emberes adag lett 😀 Elfelejtettem a szeletelt szalonnát, így egy darab kolozsvári füstölt szalonnát vettem. Megpróbáltam felszeletelni, de aztán kockák lettek belőle 😀 Mindegy, így is finom lett…ez is 😀 Nekem az 1 óra sütés kevésnek bizonyult, legalább 1,5 órát sütöttem, mire a krumpli megpuhult, így jól kiéheztünk, mire megkóstolhattuk 🙂
Hát ők voltak azok a bátor és elvetemült emberekék akik neveztek a versenyemre. Hamarosan jön az eredményhirdetés és megtudhatjátok, hogy ki nyerte az 1. Araniel-féle főzőversenyt 🙂
Tyűűűű de guszta lett hogy szalonnát szórtál a tetejére… :))
Kiváncsiságból kipróbálom a többi nevező ételeit is, kiváncsi vagyok :))
Én is gondoltam a kipróbáláson, bár Akira húsos palacsintája pár összetevő miatt kiesett… de ez csak az én finnyásságom 🙂
Lehet másfajta túród volt, vagy erősebb tojássárgája.
Lehetséges. Tejesnél vettem kimérve a túrót, fincsi volt. A tojás meg jó kis házi, szóval lehet, hogy tényleg csak annyi volt a különbség. Na mindegy, mert nagyon fini lett 🙂