Ez egy nagyon régi “receptem”. Nézegettem a tárhelyemen milyen képek vannak fent, megláttam, úgyhogy gondoltam megosztom veletek. Egyszerű, de nagyon fincsi.
Ez egy 1 személyes adag.
Hozzávalók:
4 szelet kenyér(a legegyszerűbb, ha szeletelt szendvicskenyeret veszünk)
sajt
gépsonka
1 tojás
só
bors
vaj
tej
kb. 1 teáskanál, vagy egy kicsit több mustár(ki mennyire szereti)
A kenyérszeleteket nem kenem meg semmivel, csak teszek rájuk pár szelet sajtot és sonkát. Ráteszem a ”tetejét”, majd fogpiszkálóval, hústűvel, vagy akármivel jól összetűzöm, nehogy szétessenek sütés közben. Egy kis tányérban összekeverem a mustárt a sóval és a frissen őrölt borssal, majd pár evőkanálnyi tejet is teszek hozzá(mindent ízlés szerint). Épp csak annyit, hogy majd könnyű legyen elkeverni a tojással. Szóval jöhet is bele a tojás, és jól felverjük. A szendvicseket forgassuk meg a mustáros-tojásos keverékben. Én úgy szeretem, ha tocsog a tojásban, így 2 szendvicsre el is használok 1 tojást. Még hagyom is ázni benne, attól függően, hogy mennyire volt friss a kenyér. Ha jól megszívták magukat a szendvicskéink, akkor a felolvasztott vajon szép barnára sütjük őket. Vigyázzunk a fordításnál, nehogy szétessen. Akkor jó, ha a sajt már elkezd belül olvadni. Ha megsült, papírtörlőre tesszük és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Lehetőleg az összes fogpiszkálót szedjük ki belőle, különben kellemetlen élményben lesz részünk 🙂 Ha megvan, akkor átlósan vágjuk félbe, és már ehetjük is 🙂
Jó étvágyat hozzá!
Én is szoktam hasonlót gyártani, de csak sima tojásba forgatva, mint valami töltött bundás kenyér.
De kipróbálom ezt holnap reggel 🙂
Nagyon guszta! 😀 Valamelyik reggel ki is próbálom!
Egy kérdés: a sütéskor milyen vajat érdemes használni?
Köszi! ^.^
Hogy milyet? Hát azt nem tudom mit érdemes, de én ha bármihez azt írom, hogy vaj, akkor teavajat szoktam. De néha vigyázni kell vele, így esetleg egy pici olajat is tehetsz hozzá, mert le tud égni. Azt hiszem Mizo teavajat használok már egy ideje.
Köszönöm! 🙂
Szívesen 🙂