Történt még egyszer tavaly talán, hogy vettem az Ázsia Bt-ben egy zacskó tápiókagyöngyöt. Nagyot. Már bánom, hogy nem kicsit, de mindegy. Hogy miért? A Wasabiban mindig szokott lenni kókuszleves tápiókagyönggyel, és én azt imádom 😀 Shearer halszemlevesnek hívja 😀 Én amúgy is betegesen vonzódok az ilyen hülyeségek iránt, így nem csoda, hogy ez is ízlett. Szóval vettem egy csomaggal, egyszer kipróbáltam, de nem tudtam olyan levets csinálni, mint a wasabis, szóval el is felejtettem. Túl sűrű lett, a gyöngyök pedig teljesen szétestek és szétfőttek. Most is, de most nem zavart 😛 Nézelődtem a neten, találtam pár tápiókapuding receptet, úgyhogy megalkottam a saját ízlésemnek megfelelőt. Szerintem fini lett^^ Ha ez elfogy, akkor kis szeműt fogok venni.
Nekem most ilyenem van.
Nagyon kell vigyázni vele, mert rohadtul megdagad és hatalmas mennyiség lesz belőle.
Hozzávalók:
1 bögre tápiókagyöngy(nekem ez 2,5 dl volt)
5 dl tej
1 evőkanál vaníliaaroma
2 evőkanál cukor
3 evőkanál méz
fahéj
juharszirup
Tudom, soknak tűnhet a cukor és a méz, de kell bele. Sőt, lehet, hogy többet is tettem bele, de nem emlékszem már rá 😛 Sőt még a tetejére is tettem^^” Issza az édeset, jól elnyeli, úgyhogy nem lesz vele gond. De mindenki saját maga döntse el, neki mennyire kell édesen.
A gyöngyöket áztassuk be vízbe, legalább fél órára, de az se baj, ha többre. A tejet forraljuk fel. Még mielőtt felforrna, de már meleg, mehet bele a lecsepegtetett tápióka, a cukor, a méz, az aroma és a fahéj is. Ezekből is mind mehet annyi, amennyi nekünk jólesik. Szóval tegyünk bele mindent, majd kezdjük el főzni takarékon. A tápióka átlátszóvá válik, ha megfő, ezt én a tejtől most sajna nem láttam, így kóstolgattam. Nagyon hamar megdagad, szóval kevergessük folyamatosan, nehogy leégjen. Nem is tudom meddig főztem, szerintem max 10 percig. Marad benne pár keményebb szem, amit csak utólag vettem észre, de amúgy nagyon fini volt 🙂 Szeretem az állagát 🙂
Miután kiszedtem a kis tálkába, még egy kis juharszirupot öntöttem rá.
Fincsi, próbáljátok ki 🙂 Már aki vevő az ilyen trutyis cuccokra 😀
Hm… érdekes lehet…. egyelőre nem tudom kipróbáljam-e… 🙂 kicsit idegenkedek az efféle hamikáktól 🙂 Párommal meg aztán meg nem tudnám etetni… ő nagy magyar kaják híve.. :))
Ez nálunk is így van, főként hagyományos ételeket szeret mindenki. Az édességek viszont kivételek akkor már apámnak is mindegy 🙂
Egyszer megéri kipróbálni, max küldök egy marékkal, hogy megnézzétek milyen 😀
Hehe, ilyenkor döbbenek rá, hogy de jó szinglinek lenni 😀 Bár a fiú ismerőseim mind édességmániások, és szinte mindegy nekik mi az, csak édes legyen.
Egyszer én is vettem tápiókát, de idáig jutottam el vele. Illetve talán áztattam, de mást nem, és mivel kemény maradt, ment a levesbe… izé a wc-be. Akkor még nem nézelődtem a neten receptek után.
Én biztosan ki fogom próbálni a tápiókát, de még nem tudom mivel izesítem. A mézet nem szeretem és a juharszirupot is csak különleges alkalmakkor. Hmm, rumba áztatva milyen lehet? És jó sok mazsival.
Áztatás után még nekem is sok kemény maradt, de a főzésnél megpuhul(márakinek :P).
Biztos jó rummal is, meg mazsolával, bár én meg azért nem rajongok 😀