Szeretem a tojásos dolgokat, főleg az ilyen kencéket, meg salikat. Az eredeti recept a No salty-ról van. Csak egy icipicit változtattam rajta, mert nem szeretem a hagymát, pláne nem nyersen. Tulajdonképpen a tojáson kívül minden ízlés szerint kerül bele. Nézzük is.
Hozzávalók:
3 főtt tojás
1 kicsi, vagy közepes fej lilahagyma
liba vagy kacsazsír(kb 1 evőkanálnyi…maximum)
mustár
só
bors
pirospaprika
Ha gondoljuk, akkor elég villával összetörni a tojásokat, és úgy belekeverni a többi hozzávalót, de én szeretem teljesen krémesre keverni, így mindig az aprítóban készítem. A hagymát vágjuk apróra, majd olvasszuk fel a zsírt és fonnyasszuk meg benne a hagymát. Hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat vágjuk pár darabra, tegyük a tálba, vagy aprítóba. Jöhet rá a hagyma és a zsír, tegyünk bele kb. fél kávéskanálnyi pirospaprikát, max. 1 teáskanálnyi mustárt, majd alaposan sózzuk és borsozzuk. jól keverjük össze, várjuk meg, amíg teljesen kihűl(be is dobhatjuk a hűtőbe), és már ehetjük is. Nagyon fincsi ^___^
Hű, kacsazsírral még nem is próbáltam, de mindenképp kipróbálom! 😀
Én tojáskrémes melegszenyát szoktam néha sütni, de annak eléggé lagymatag az ízesítése. :S
Tutira kipróbálom így hidegen, ezzel nem kell annyit szöszölni, egyből lehet kenni kenyérre, és az ízesítése is pikánsabb a hagyma és a mustár révén. *megéhezett* XD
Nagyon fini zsírral, főleg, ha abban pirítom le a hagymát.
A mostani kicsit krémesebb lett, mert több volt a hagyma meg a zsír, de miután picit megdermed(20 perc a hűtőben) már tök jó volt az állaga.
Na, ez erdekel engem is. Igaz nincs itthon kacsazsirom, csak manga(lica). 😀 Mindig keresgelek szendvicskremeket, mert annyira unom amit lehet kapni boltban. De nem izlett eddig egy sem. Remelem majd ez! Es beszamolok 😀 (bocsi elore is a komment dompingert…)
Helyes, várom 🙂
Árassz el csak nyugodtan, nem haragszok érte