A medvehagyma-őrületet folytatva jöjjön most egy kis bögrés szösszenet.
Amúgy akkora balfasz vagyok, hogy a szépen kiszedett, elrendezett és becsomagolt medvehagymatöveket úgy ahogy van Herenden hagytam -_- Megveregethetem a saját vállamat -_-
De azért ezt megosztom veletek.
Amúgy a kullancsok szépen kijöttek belőlem, csak egy kis viszkető szúnyogcsípés szerűség maradt utánuk…talán megmaradok 😀
Szóval elérkeztek a sós bögrések is. Nem gondoltam, hogy működni fog, de eddig beváltak. A tésztája ugyan nem nagy szám, de nem is az a lényeg benne, a töltelékektől lesz finom 🙂 Remélem osztják majd a véleményemet azok, akik kipróbálják őket 🙂
Hozzávalók:
5 evőkanál liszt
pici sütőpor
2-3 evőkanál apróra vágott medvehagyma
2-3 evőkanál apróra vágott kecskesajt
4 evőkanál tej
2 evőkanál olaj
1 tojás
só
bors
A medvehagymát vágjuk fel apróra. Nem kell nagyon apróra, de azért ne is legyenek olyan nagyok. A sajtot pedig olyan fél centis kis kockákra. Keverjük össze az összes hozzávalót, a sót és a borsot pedig ne sajnáljuk. Én 2x is sóztam, mégis picit sótlan lett. Szóval erre figyeljünk. Azért írtam több tejet és olajat az eddigieknél, mert túl sűrű lett, kb. egy sűrű galuska tésztát kell, hogy kapjunk. Mehet a mikróba 3 percre és már falhatjuk is.
Jó étvágyat!
A kép szintén telefonos.
Fincsi lehet, medvehagymát még nem ettem. 😦
Nekünk most épp van itthon egy kis juhsajt, némi snidlinggel kombinálva el tudnám képzelni ebben a sütiben. 😀
Tökéletes párosítás rá 😉 Próbáld ki 🙂
Csinike! Engem erdekel az ize is.
Sokoldalúan felhasználható növényke, próbáljátok ki, fincsi is 🙂