Itt a medvehagymadömping utolsó receptje, amit a hétvégén kipróbáltam. De remélem nem az utolsó 🙂 Igazság szerint ezt nem én csináltam, hanem Shearer anyukája, de az elpusztításában igen komoly részem volt
Most, hogy sok eső volt, nagyon előjöttek az éticsigák. A buszra menet az egyik ház kerítésének lábánál, végig a betonon tobzódnak. De olyan szinten, hogy egy kb. 3 m-es szakaszon 43 db-ot számoltam meg. És ki tudja mennyit nem láttam még 😀
Na mindegy, a pogi érdekesebb, úgyhogy nézzük is a receptet(ami amúgy a mostani Nők lapja konyhájában volt) 🙂
Jah! Tegnap óta 4,5(hivatalosan 4) órában dolgozok a munkahelyemen. Kevés a munka, így mindig fél 1-től 5-ig vagyok. Fasza, mi? 😕
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg medvehagyma
2 tojássárgája + a kenéshez
1 dl tejföl
25 dkg vaj (Shearer anyukája szerint ez sok, nem kellene ennyi)
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 evőkanál cukor
só
Melegítsük meg egy kicsit a tejet, majd tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk szépen amíg felfut. Én ilyenkor felteszem a radiátorra. Morzsoljuk össze a lisztet és a vajat, majd jöhet bele az élesztő, a tejföl, a só és a tojássárgája is. Gyúrjuk jól össze, majd meleg helyen kelesszük egy jó fél órát. A medvehagymát vágjuk fel. Mindegy, hogy milyenre, de talán jobb, ha kicsit kisebb darabokra, így jól el lehet osztani a tésztában. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és szórjuk rá a medvehagyma felét. Dolgozzuk bele, majd hajtogassuk össze, és kelesszük ismét egy fél órát. Most megint kinyújthatjuk, és beleszórhatjuk a maradék hagymát. Megint csavarjuk, hajtogassuk, ismét nyújtsuk ki, kb. ujjnyi vastagra és szaggassunk belőle pogikat. Kenjük meg tojással, majd a tepsiben pihentessük még 10-15 percig, aztán betolhatjuk a 180 fokos sütőbe úgy 20-25 percre.
Isteni finom ^___^
Nem csak a csigák a giliszták is! 🙂
Én még mindig nem jutottam medvehagymához 😦 De reggel megpróbálkozok a miskolci piaccal.
Hajajj de még mennyi, állandóan lefelé kellett néznem, hogy rájuk ne lépjek 😀 De ez még oké. Herenden meg hatalmas barna meztelencsigák vannak
Remélem sikerül szerezned hagymát 🙂
Meg lehet enni az eti csigat? 😀 A giliszta nem erdekel.
Csinos ez is, most en is kicsit megkivantam a pogacsakat (epp teleettem magam edesseggel :))
Bocsi helyett meg siman Bocit olvastam 😀
Meg hát…mindent meg lehet enni 😀
Nekem meg minden bociról te jutsz eszembe? 😀
Amúgy megéri kipróbálni, durva finom