Szeretem az indiai konyhát és a curry-ket, viszont annyira nem vagyok oda a nagyon csípős kajákért. Tudom, kicsit ellentmondásos, de hát ez van 🙂 Azért néha legyűröm őket, max falatonként iszok egy kis rózsalassit 😀 Nem nagy ördöngősség ez a recept, mivel kész currypasztát használtam, de attól még finom. Bár lehet, hogy legközelebb csak egy felet teszek bele, ne csak a csípősséget érezzem 🙂 A currypasztát amúgy az Ázsia Bt.-ben szoktam venni, pirosat és sárgát próbáltam eddig. Mindegyik finom, de meglehetősen csípősek. Ezért próbálom mindig hígítani valamivel, általában kókusztejjel. Ilyen currypasztákat szoktam használni. Ezek viszonylag kis adagok, és nagyon fincsik. Ajánlom mindenkinek. Nincsen benne se tartósító, se színezék, csak a fűszerek. Ilyet is szívesen használok, szeretem ezt a márkát. Ez nem annyira csípős, de isteni, szintén tartósító és egyéb szarság mentes. Próbáljátok ki 🙂
Hozzávalók:
1 szép nagy csirkemellfilé (1 egész, vagy 2 fél)
1 tasak piros currypaszta (vagy fél, ízlés kérdése), ezek 100 g-osak
pici gyömbérkrém, vagy reszelt gyömbér (én krémet használtam, olyat, amit Ausztriából hoztam…jó vétel volt 🙂 )
1 doboz kókusztej
pici olívaolaj
rizs (én 1 zacskó gyorsrizst főztem)
szálasra vágott tisztított mandula, vagy mandulalapocskák
A csirkemellet vágjuk kis kockákra, majd tegyük félre, amíg a pasztával szarakodunk. Egy wokban melegítsük fel az olívaolajat, majd tegyük hozzá a currypasztát. 1-2 percig folyamatos kevergetés mellett pirítsuk. Már itt tudtam, hogy jó csípős és fűszeres lesz, mert a felszálló illatok is ingerelték már az orromat és a torkomat 🙂 Tegyük hozzá a csirkekockákat és folyamatosan kevergetve süssük meg. Ha már majdnem teljesen megsült, öntsük hozzá a kókusztejet. Addig szoktam főzni (fedő nélkül), amíg a nekem megfelelő állagúra be nem sűrűsödik. Ne legyen túl híg, de túl száraz se, úgyis kerül még bele rizs is. Ha ezt elértük, dobjunk bele egy jó maréknyi mandulát, és keverjük el. Főzzük meg a rizst is. Én jobban szeretem az egészet összekeverni, mert így mindenből jut mindenhova. Persze így nem olyan szép, de ezeknél a recepteknél általában győz a praktikusság az esztétikával szemben 😀 Azért nem lett olyan csúnya 🙂
A hozzávalók közé persze bármit tehetünk még, amit szeretnénk, nem szentírás, hogy ilyen puritán módon készítsük el 🙂
Jó étvágyat!
Nyamm, nagyon meg tudnám enni, a visszafogottan csípős kaja nekem is favorit. *-*
Alig várom, hogy nyáron Budapest felé vessen a sors, tuti bevásárolok az Ázsia Bt.-ben (a rendelés csöppet drága, nagy mennyiségben mondjuk lehet érdemes.^^)
Hát ez számomra nem visszafogottan volt csípős
De amúgy fini 🙂
Nekem nem drága a rendelés. Nincs 2000 Ft, nekem az utazás oda vissza, meg a bkv az már vagy 3000 Ft, szóval nekem még így is jobban megéri. Csak hát azt, hogy én vásárolgatok, azt ugye nem pótolja semmi. Szeretek oda járni 🙂
Hmm, en zold szinu pasztasat ettem Becsben, nekem is csipos volt. Ezert jo ha Te magad kevered ki. Ha gyakran eszel ilyet, erdemes beruhaznod az Azsia Bt-ben ra.
En valahogy mostanaban rakattantam a friss dolgokra. Nem biztos, hogy mas az ize, de az erzes tetszik 😀
Majd akarok sajátot is, de ezek így olyan kényelmesek 🙂 És tényleg fincsik 🙂
Majd ha egyszer nagy leszek és már önellátó leszek, akkor úgyis rászoktatom magam, hogy sokmindent én csináljak és ne készen vegyem^^