Rég volt már ilyen, úgyhogy most pótoljunk 🙂 Na jó, ez nem egy 5 perces süti lesz, mert egy kicsit több előkészítést igényel, mint a többi. Na mindegy, mert fincsi 🙂 Úgy megkívántam Jucy kukoricalisztes muffinját, gondoltam akkor én is blogolok valami hasonlót, úgyis hetek óta pihent már a képek között…ha nem hónapok óta. Hát most megmutatom nektek 🙂
Hozzávalók:
5 evőkanál liszt
pici sütőpor
1 kisebb vöröshagyma
2-3 evőkanál konzerv kukorica
2-3 evőkanál szalonna
3-4 evőkanál tej
2 evőkanál olaj
1 tojás
só
bors
Lehet, hogy maga a “töltelék” kicsit soknak tűnik, de azt hiszem én se tettem bele mindet, mert a maradékot megettük 😀 Szóval vágjuk apróra a hagymát, és egy egész pici olajon kezdjük el pirítani. Ha már majdnem jó, tegyük hozzá az apró kockákra vágott szalonnát, és süssük ki a zsírját. Ezután mehet bele a lecsöpögtetett kukorica, és az egészet pirítsuk össze. Ha kész, félretehetjük addig, amíg a tésztával foglalkozunk. Tegyük a lisztet a bögrébe, sózzuk és borsozzuk meg. Bors mehet bele bőven, a sóval vigyázzunk, mert ugye a szalonna is sós. Tegyük bele a sütőport, keverjük jól össze, majd jöhet a tej, az olaj és a tojás is. 2-3 evőkanállal tegyünk bele a szalonnás-kukoricás keverékből is, és jól dolgozzuk össze. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel higíthatjuk. Ezután már nincs is más hátra, csak be a mikróba 750 W-on bő 3 percre és már ehetjük is.
Jó étvágyat hozzá!
Folyik a nyálam 🙂
Melegen fini, vagy hidegen is ehető? Vagy nem érte meg a kihűlést?
Hát nem tudom…nem szokta megérni a kihűlést 😀
Amúgy ez az 1 baj van ezekkel a bögrés sütikkel, hogy frissen jók. Bár múltkor becsomagoltam egy felet folpackba és órák múlva is puha volt még, szóval látok rá némi esélyt. Bár az édes volt nem sós.
Aaaah, es 2 napja turbodietan vagyok :)))) Most mar tutti mazo vagyok…
Tanusitom, hogy a folpackos ananaszos isteni volt!!!
Szerintem is ^^””””
Nah..akkor tényleg működik a folpackos dolog. Legalább is az édesnél. És az még melegen volt becsomagolva…lehet, hogy ez a titka.
Holnap majd kiderül, vacsira kipróbálom ezt 😀
Kíváncsian várom az eredményt 🙂
Felvéve a kipróbálásra váró receptek közé!^^ Sajna, majd csak fogyó után látok rá esélyt, ha már ehetek újra lisztes dolgokat.:D
Amúgy a kukoricát minden formában imádom, pizzát pl. el sem tudnék képzelni nélküle. 🙂
Remélem jól fog sikerülni 🙂 A tészta nem egy nagy durranás, de az egész “süti” az fincsi 🙂
Én is nagyon szeretem a kukoricát 😀 Próbáld ki grillezve, isteni finom édes lesz tőle, sokkal édesebb, mint főzve. A macskáim is imádják
Jaja, a kukorica eteti magát 😀