Dulminánál láttam egy tök jó virágos palacsinta receptet, gondoltam kipróbálom, csak egy hangyabajszányit átalakítottam a saját ízlésem szerint. Nagyon szeretem az akácot, és kezdek már rászokni a bodzára is. Szeretnék még kipróbálni pár receptet, csak nagyon sürget már az idő 😦 Azért remélem jöhetek még párral 🙂 Nézzétek el nekem, hogy nem írom le a palacsinta receptjét, de azt nem is én csináltam, hanem anyukám ebédre, abból rakattam el pár darabot. Sima egyszerű mezei palacsinta, gondolom ismeritek a receptet, de akármilyennel jó 🙂
Hozzávalók 1 főre:
pár palacsinta
1 nagy marék akácvirág
1 nagy marék bodzavirág
1 nagyobb alma
akácméz
A virágokat alaposan megmossuk, majd egy kis tálba tesszük. Persze külön-külön. Reszeljük le az almát. Nyugodtan lehet a nagyobb lyukún is. Keverjük el az akáccal, illetve a bodzával. Egy pici lábosba tegyünk 1 evőkanál mézet. Kezdjük el melegíteni. Ha már folyik, tegyük bele az akácos almás keveréket, és dinszteljük meg egy kicsit, amíg össze nem esik. Ez csak 1-2 perc. Öntsük vissza a tányérba, majd ismételjük meg a bodzás keverékkel is. Ha kihűltek(persze nem kötelező megvárni), nincs is más hátra, csak beletölteni a palacsintákba és feltekerni. Kicsit kinyomkodtam a levét, mert nem akartam, hogy eláztassa a palacsintát. Ez a töltelék 1 palacsintába volt elég. Mivel maradt még reszelt alma, így ahhoz is tettem egy kis mézet, így lett egy almás palacsintám, és volt még 1 db, amit pedig orgonazselével töltöttem meg. Így 4 fincsi és különböző palacsintám lett. Na jó, egy picit tettem a palacsintába a léből is, mégiscsak isteni íze lett ennek a méznek, ami tömény akác és bodza ízű volt. Természetesen evés közben kifolyott belőle, de nem baj 😀
Jó étvágyat!
Balról jobbra: akácos, bodzás, almás, orgonazselés.
És ilyenkor nincs időm egy rántotta elkészítésére sem 😦
O.o
Istenien hangzik, mentve! 😀
Krémmézet ettél már? Én nemrég próbáltam, a herényi virágúton – kb. egy hónapja volt itt Szombathelyen – vett tesóm termelőtől egy üveggel, repcét. Persze, volt többféle is, napraforgó és vegyes pl. Valami eszméletlen, sütiben is finom szerintem, de magában jobb.
Jucy: remélem hamarosan azért lesz 🙂
Fukuro-chan: köszi 🙂 Igen, ettem már repce krémmézet. Nekem is nagyon bejött. Olyan kis selymes, fincsi 🙂 Egy icipici tégellyel vettem, szóval már rég elfogyott 😀
Múltkor vettem bodzaízűt. Nagyon fini volt. Meg Veszprémben a karácsonyi vásáron kóstoltunk csokisat, mentásat meg egyéb fincsiségeket 🙂