Avagy, mi a maradék spárga sorsa. Na jó, nem is maradék, ebbe több került, mint a vajas spárgába 🙂 Kicsit előkészültem már rá, így nem kellett semmit darabolnom, aprítanom stb. Bárcsak mindig lenne ilyenre időm, vagy valaki megcsinálná helyettem. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet 😀 Ezért irigylem úgy néha a TV Paprikásokat. Sokszor minden oda van már nekik készítve…én meg 2 percenként rohangálok a spájzba/garázsba/pincébe/kertbe, mert mindig kifelejtek valamit 😀 Na mindegy, jöjjön a leves 🙂
Hozzávalók:
Most megint gondban vagyok, mert nem tudom mennyi volt a spárga 😛
Olyan 30 dkg lehetett, szóval most ezt a mennyiséget kinevezzük annyinak
30 dkg spárga
1 salottahagyma, vagy vöröshagyma
1 szép száj újhagyma
1 jó nagy, vagy 2 kisebb burgonya
1 liter víz
3 húsleves kocka
2 dl tejszín
5-6 szép bazsalikomlevél
bors
fokhagymagranulátum(tisztára rászoktam mostanában 😀 )
pár szelet szép húsos szalonna
pici zsiradék(nálam 1 kanál kacsazsír)
A salottahagymát vágjuk fel apróra, az újhagymát pedig karikázzuk fel. Olvasszuk fel a zsirarékot, vagy melegítsük fel az olajat, talicskázzuk rá a hagymákat és kezdjük el pirítani. 1-2 perc után dobjuk rá a spárgát is. Ha egy kicsit pirítgattuk, öntsük fel a vízzel, lehetőleg forróval, így egy kis időt spórolunk. Tegyük bele a húsleveskockákat. Igaz, a dobozán az van, hogy 1 liter vízhez 2 kocka kell, de azt akartam, hogy viszonylag intenzív íze legyen. Meg így sózni se kellett 🙂 Amint felolvadtak a vízben, mehet bele a burgonya is. Én ezt már előre megfőztem szintén az időspórolás miatt. Jól megkevertem, és hagytam főni, amíg minden meg nem puhult benne. Miután ez megtörtént, beletettem az apróra vágott bazsalikomot is. Botmixerrel amennyire tudtam lepürésítettem, majd ezután én még le is szoktam turmixolni, hogy biztos krémes legyen. Ezután visszatettem főni, beleöntöttem a tejszínt, megborsoztam, tettem bele egy kis fokhagymagranulátumot és a botmixerrel kevertem el. A levesbetét apróra vágott lepirított húsos szalonna volt. Nagyon fini volt így együtt 🙂
Jó étvágyat!
Ez egy valóban isteni leves, de ha lehet hagyjuk ki belőle a húsleveskockákat, mert határozott mű ízt kap tőle az étel. Sokkal finomabb, zöldségalaplevet használunk, vagy a vasárnapi maradék húslevessel készítjük.
Szerintem vétek ez a sok minden egy isteni spárga levesbe. Csináld krumplilevesnek azt a hagymás bazsalikomos összetételt és hagyd a spárgát királyi magányában:-) idézném az idevaló szólást: kevesebb több
Határozottan nem volt műíze a levesnek 🙂 Használnék én házi levest hozzá, de nem volt itthon semmi ilyen, se maradék, frisset meg nem fogok főzni, ha egy ilyen gyors levest akarok csinálni. Nem azért, mert nem akarok, egyszerűen nincs rá időm. Tudom, hogy jobb, de a szükség nagy úr 🙂 Amúgy meg a mostani leveskockák szerintem egész jók. Kövezzetek meg, de én szívesen használom a Knorr tyúkhúsleveskockát. Én már abba a generációba tartozok, akik ilyen szarokon nőttek fel. Hozzá vagyok szokva, nem tudom és nem is akarom elkerülni. Majd ha lesz sok időm, akkor főzök egy nagy bödönnel, kiporciózom és lefagyasztom, akkor lesz mindig házi 🙂
Megkóstolnám, mert érdekel az íze, de nem hiszem, hogy magamnak elkezdenék kotyvasztani.
Kérek ebédre egy tányérral!
Nyisd az ablakot ^_^
Ezt ki kell próbáljam, fincsi zöldségkrémlevesből sosem elég.^^
Spárgát még nem ettem…itthon valahogy idegenkedik tőle mindenki, rajtam kívül. 😦
De majd szépen beadagolom a dolgot. 😀
Esetleg próbáld ki a fele mennyiséggel, úgy nem lesz gond, ha más nem akar enni belőle 🙂
Jól néz ki:) Én most nyári forróság okán a hideg levesekkel kísérletezem. Valahogy nem is kívánok nagyon mást a folyadékon kívül ebben a gatyarohasztó időben…
Jaja, valami jó kis gyümölcskrémleves 🙂