És a heti termés utolsó darabja, vagyis a pénteki ebédem. Ötlet nem volt, most tényleg az utolsó pillanatokban döntöttem el, hogy mit készítsek. Egy biztos pont volt csak, hogy szedek egy kis borsót, kifejtem, és még így frissen harmatosan belekerül az ételbe. Olyan jó kis zsenge volt, hogy egy csomó szem szét is főtt a végére 🙂 Egyetlen egy hátránya volt csak…majd elsüllyedtem a sárban -___- De azért túléltem, és sikerült összedobni egy igen egyszerű kis ebédet. Még egészen a főzés elejéig eszembe volt, hogy lemérjem mennyi borsót is fejtettem, de aztán szokásomhoz híven elfelejtettem, így erre megint nem tudok pontos mennyiséget…bocsi
Hozzávalók(1 személyre, esetleg szűk 2):
1 nagyobb fél csirkemellfilé…háhá…erre emlékszek, kb. 30 dkg volt
pár marék zöldborsó, a legjobb, ha friss
2 dl tejszín
1 nagyobb evőkanál liszt
1 kanál zsiradék(nálam megint kacsazsír)
1 kis marék petrezselyem
só
bors
olívaolaj
pici víz
tej
kuszkusz
vaj
A csirkét nagyobb falatokra vágtam, majd egy pici olívaolajon elkezdtem sütni. Ahogy elkezdett fehéredni, hozzátettem a borsót, kicsit megkevertem, és aláöntöttem egy kis vizet, hogy legyen miben párolódni. Letakartam. Kb. negyed óra alatt el is főtte a levét és a borsó is megpuhult. Fagyasztottnál, vagy öregebb borsónál azért több idő szükséges, meg lehet, hogy a vizet is pótolni kell. Egy másik kis edényben megolvasztottam a kacsazsírt, beletettem a lisztet és picit lepirítottam. Előtte már a petrezselymet jó apróra vágtam. Hozzátettem a tejszínt, jól elkevertem, majd a petrezselymet is belevarázsoltam. Miután jól összekevertem, a borsós husira öntöttem. Került bele még egy kis tej is. Ezt mindenki adagolja saját ízlése szerint, és aszerint, hogy mennyire sűrű szószt szeretne. Nagy vígan nekikezdtem a főzésnek, és amikor elértem a körethez, fájdalmasan tapasztaltam, hogy elfogyott Ben bácsikám zacsis rizse. Én pedig nem szeretek másfajta rizst főzni, mert úgyis odaragad, összetapad, stb. Kivétel a japán rizs, de hát a drága sushi rizsemet nem akartam erre áldozni. Aztán megláttam, hogy nekem van még legalább 1,5 kg tunéziai kuszkuszom. Na mondom akkor itt a mentősereg, kuszkusz lesz. Forraltam egy kis vizet, beleöntöttem valamennyit, tényleg nem tudom mennyit, és kb 3 perc alatt meg is főtt. Utána még letakartam, hogy a gőzben is puhuljon, a végén pedig elkevertem benne egy darabka kis vajat. Az új szufléformámba gyömöszöltem őket, és csini kis kupacokat kaptam, erre került a szószos-borsós husi, innen pedig a pocakomba. Nyami-nyami 🙂
Jó étvágyat!
Tudom, nem valami guszta a kép alapján ^^”””
Az’szem még nem ettem kuszkuszt. A képet csak a tejszín teszi bizarrá 🙂 Én azért lehet kipróbálom majd.
Az ízével nem volt gond 😀 Rizzsel akartam, de teljesen elfelejtettem, hogy nincs 😀
O.O
Nem guszta?!? Én ezt most úgy belapátolnám, mint a sicc!
Lehet, holnap kipróbálom, van hozzá minden, csak a kuszkuszt és a lisztet hanyagolnom kell még (én sem ettem amúgy eddig). 😀
Örülök, hogy tetszik 🙂