Elég rég írtam(az előzőt leszámítva). Nem volt kedvem, se ihletem. Nem tudom mi van velem, nem sűrűn fordult velem elő ilyesmi, de mostanában valahogy nem ment. Volt jópár dolog amit blogolni akartam, aztán valahogy mégis elmaradt. Megpróbálom azért leírni, még ha unalmas is lesz…vagy kesze-kusza. Szóval ebben a bejegyzésben lesz sok értelem a recepten kívül 😛
Akkor lássuk…
Ugyebár mindenkinek a könyökén jön már ki a sok eső meg árvíz meg bla-bla. Szörnyű, nagyon sajnálom azokat az embereket, akik elveszítették az otthonukat, vagy valamilyen kárt szenvedtek. Herend felé menet ugyebár elmegyünk Csór mellett, és az új elkerülő melletti területek is tökig el vannak ázva. Nagy nehezen tudtam róluk képet csinálni, sajna a minőség nem az igazi, de hát mégis a “száguldó” buszból készültek 😛
Előtte még egy kis jégeső, ami nálunk volt.
Tudom, nem nagy cucc, Orosházán 5x ekkorák voltak, de én még ilyenekkel se sűrűn találkoztam errefelé(szerencsére), szóval nekem új volt 🙂 2,5 centisek voltak a nagyobbak.
És akkor most Csór környéke:
Ezek már igen közel voltak az úthoz, és elég megdöbbentően nézett ki így a táj.
Igaz, hogy már vége van az akciónak, de a Lidl-ben volt egy ázsiai vagy milyen akció, felteszem, hogy még vannak ilyen áruk, szóval aki teheti, az nézzen körül, vannak jó cuccok.
Én ezeket vettem:
Ugye mondtam, hogy sok eprünk van? Már vagy 3x szedtünk ilyen adagot:
Ezeket még múltkor csináltam Herenden, néha rámtör a fényképezhetnék Oké-oké, nem profi képek, de hát én nem is értek úgy hozzá 🙂
Még régebben csináltattam pár gyurmaékszert, amiket most hétvégén kaptam meg. Aki nem ismerné fel őket, akkor a pici Totoro, a nagy pedig Dart Vader. Aki szeretne egyedi ékszert, mobildíszt, kulcstartót, vagy bármi ilyet csináltatni, az keresse fel a Gyurmaékszer blogot, és érdeklődjön ott. Mindenkinek ajánlom 🙂
Mondtam már, hogy úgy néz ki, visszakerül a japán kajás rovatom a Mondo magazinba is? 🙂
Mióta jó idő van, és kikerültek a párnák a nyugágyra és a hintaágyra, a cicók teljesen kisajátították maguknak. Teljes hosszukban végignyúlnak rajta és ott alszanak:
Szepykénél láttam múltkor ezeket a csokigolyós szívószálakat, megláttam Lidl-ben, és muszáj volt megvennem. Tényleg finom 😀 Aztán felfedeztem, hogy van ilyen nálunk is a pékségben, bár ott csak epreset láttam.
Egyik nap munkába menet a Zichy ligetben találtam ezt az érdekes levelet. Gondolom valami betegsége lehet a fának. Minden esetre érdekesen néz ki 😀
Ezeket a lekvárokat egyik barátnőm hozta nekem Portugáliából. Még nem volt szívem megenni, de ami késik, nem múlik 🙂
Van még jópár képem, de azt hiszem ezeket majd külön bejegyzésben mutatom meg 🙂
Mi is volt még…? Ja, az esküvő. Ilyenkor utálok nőnek lenni Egyik unokabátyámnak volt hétvégén az esküvője. Én már hetek óta ruhát kerestem magamnak, de egyszerűen nem találtam. Ennek főként egy oka volt. Mind nagy volt rám T___T Voltam pár üzletben, de sok helyen még a 36-os ruha is lógott rajtam, ami meg volt 1-2 db 34-es az meg nem tetszett 😛 Problémás nekem ruhát venni 😛 Aztán találtam a Bex-line-ban egy 36-os ruhát, ami jó volt rám! És tetszett is! Csak az ára nem, mert egy vagyon volt. Másik probléma: jó lenne egy cipő, és egy szép combfix is. Hát nekem tetsző cipőt végül nem találtam 😦 Combfixet igen, bár nem olyan lett, mint amilyet szerettem volna, na mindegy, szép ez is. A hajam…hát ugye az van bőven 😀 Mivel derékig ér, lehet vele szobrászkodni rendesen. Fel is adtam a leckét a fodrásznak, de a végeredménnyel meg voltam elégedve 🙂 Csak a hajam nem akarta néha azt, amit mi 😀 De szép lett 🙂 Az esküvő is nagyon jó volt a nagy meleg ellenére. Jó volt a kaja, meg minden. A lakodalom Gánton volt, a Vértes Vendéglőben. Már a 3. lagzit tartjuk ott a családban, nagyon jó kis hely, ajánlom mindenkinek, nem csak esküvőre, de egy ebédre is akár. Külön plusz pont, amiről edig nem is tudtam: VAN ALMDUDLERÜK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval elmulattunk ott hajnali 4-ig 🙂 Nem is tudtam, hogy akkor már világosodik. Tök jó 😀
Azt hiszem ennyi elég volt a hülyeségből, most jöjjön a recept. A TV paprikán van egy magyar műsor, aminek a címe egyféléből többfélét. Valamilyen kis faluban, vagy városban mutatnak be egy alapanyagot, amiből rengeteg féle ételt készítenek. Persze mindig ott, amire az adott alapanyag jellemző. Pl. Segesd: málna, Csököly: eper, Hegykő: sárgarépa, Cece: paprika, Iharosberény: gesztenye, Rácalmás: tök, stb. stb. És amit én kinéztem, az a Kercaszomor adás volt, ahol hajdinás ételeket készítettek. A TV paprika honlapján fel van sorolva az eddigi összes recept, rá is lehet kattintani, de nem jön be a recept. Ez mekkora hiba már!!!!!!!!!!!!!!!!! Tessék megcsinálni, mert szerintem nem csak engem érdekene!!!!!!!!!!!!! Szeretcsére a neten is megtaláltam, így el tudtam készíteni. Olyan gyümivel készítjük, amilyennel szeretnénk, az adásban 3 féle volt rajta, én most csak körtét tettem rá. Próbáljátok ki, nagyon fincsi 🙂
Hozzávalók(egy icipicit már átdolgoztam):
1-2 nagyobb szép körte
ehhez pár evőkanál cukor
6 dl aludttej, vagy kefír
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1-2 evőkanál cukor
kb. 14 evőkanál sima liszt
kb. 8 evőkanál hajdinaliszt
pici zsír
1 dl tejfől
porcukor
A körtét vágjuk fel kis kockákra és tegyünk rá cukrot. Mivel a tésztában kevés van, így egy 3-4 evőkanállal rátettem. Jól keverjük össze és tegyük félre. A tésztához tegyük egy edénybe az aludttejet vagy a kefírt, mehet bele a szódabikarbóna, a só és a cukor is, majd a 2 fajta liszt. Jól keverjük ki, így kb. egy sűrű piskótatészta szerű masszát kapunk. Ha túl sűrű, akkor aludttejjel/kefírrel higíthatjuk, ha túl folyós, akkor lisztet tegyünk még bele. Zsírozzuk ki a tepsit, és öntsük bele a masszát. Szórjuk rá a gyümölcsöt. Ahogy elolvad a cukor, sok leve lesz, ezt ne tegyük bele. Vagyis ne mindet. Amikor beletettem a körtét, utána az ujjaimmal spriccelgettem rá az édes szirupból, így mindenhova jutott, de nem áztattam el a tésztát. Ezután keverjük ki a tejfölt, hogy jó folyós legyen és locsolgassuk meg vele a málé tetejét. Erre jön még 1-2 kanálnyi olvasztott zsír is. Melegítsük elő a sütőt, kb. közepes hőmérsékletre és süssük meg a sütit benne. Nem is tudom mennyit sütöttem, úgy egy fél órát legalább. Hústűvel nézzük meg azért, hátha előbb megsül. Bökjük bele, ha már nem tésztás, akkor kész. Várjuk meg, amíg kicsit kihűl, így könnyebb szeletelni. Ha akarjuk, szórjuk meg porcukorral 🙂
Jó étvágyat!
Nyami. Jól sikerült édesség, szerzek majd megfelelő lisztet hozzá.
Ilyen csokis és epre nyalókám nekem is van, csak még nem akartam ma a tegnapi vodkás-sörre ráengedni 😀
És valószínűleg szerencsés vagyok, mert még ekkor jégdarabbal élőben sosem találkoztam.
Megéri, tök fincsi 🙂 És még másnap és harmadnap is tök jó puha volt. És olyan egyszerű.