Vettem még egy doboz mascarponét, bár nem tudtam pontosan, hogy mit akarok kezdeni vele, csak, hogy a málnával akarom párosítani. Annyira egyszerű, hogy szinte pofátlanság receptnek nevezni 😀 Imádom a málnát, talán ez a kedvenc gyümölcsöm 🙂 Mondjuk rendesen megszenvedtem ezért a desszertért. Kb. 15-20 percet szedtem, és az utolsó 5-10 perc maga volt a pokol. 19 szúnyogcsípést szedtem össze közben -_-
Hozzávalók:
1 doboz mascarpone(Szarvasi, 250 g)
4-5 marék málna…vagy még több 😀
pár evőkanál porcukor
löttyintésnyi rózsavíz
A málnát tegyük egy tálba, majd villával törjük jól össze. Keverjünk bele pár evőkanálnyi porcukrot és egy kevés rózsavizet. Nem baj, ha viszonylag édes, mert a sajt úgyis elvesz majd ebből. Kanalanként keverjük bele a mascarponét. Igaz, hogy ez darabos, mert benne van a mag meg minden, de az egész krémben ez egyáltalán nem lesz zavaró. Tegyük hűtőbe tálalásig. Merjük poharakba és díszítsük pár szem málnával. Nagyon fincsi 🙂
Jó étvágyat!
Tocsogok a nyálamban 🙂 … még ha most kicsit gusztustalan is voltam…
Semmi gond, értettem a lényeget 😀
Na, ezt még én is meg tudnám csinálni 😀 Csak rózsavizet kéne szülnöm 😀
Ha tényleg megcsinálod, akkor adok 😀
De amúgy nélküle is tökéletes lesz 🙂
Tuti hogy nagyon fincsi, főleg jól behűtve ebbe a kutya melegbe.:) Most kérhetnék egy pohárkával?
Ki fogsz röhögni, de én beöltözök egy papírból készült vegyvédelmi ruhába, és így nem tudnak megcsípni a szúnyogok.:)))
Már küldöm is ^_^
Nahát, lehet, hogy nekem is be kéne szerezni ilyen ruhát. Sajna imádnak a szúnyogok T_T
Nemreg lattam a Mindmegetten talan malnas mascorpnoes valamit.. vagy az fehercsokis volt? Na mindegy, jol nez ki nagyon!
Köszi 🙂 Egy kis olvasztott fehércsoki biztos nem rontaná el… ^_^
mennyie lesz sűrű? mert tortába szeretném kenni, de csak akkor ha nem folyik szét…
Szia!
Hát ez ilyen kanalazható sűrűségű volt. Attól is függ, mennyi a gyümölcspép. Esetleg meg lehetne próbálni egy zacsi habfixálóval, hátha az megkeményíti.