Lehet, hogy sokaknak ez most hihetetlenül fog hangzani, de eddig még nem volt muffin tepsim-formám, ahogy tetszik. Annyira nem vagyok édes szájú, kevés sütit sütök, így eddig nem láttam értelmét. De egy ideje már nagyon szemeztem vele, így most már nem vártam tovább, és vettem egyet. Aztán úgy alakult, hogy az első recept sem édesség lett benne 😀
Kicsit bajos vele bánni, mivel nincs benne semmi olyan, ami összetartsa a cuccot(tojás, tejszín stb.), így melegen macerás enni, viszont miután kihűlt, szépen kézbe lehet venni. Kézzel evős étel, még ha kicsit olajosak is leszünk tőle, de hát feltalálták már a vizet és a szappant. A receptet nem fogom újra leírni, mert az már fentvan itt a blogon, semmit nem változtattam rajta.
Hozzávalók:
1 adag olasz tésztasaláta amúgy a tésztát nem szoktam kimérni, csak markolok egy adaggal 😀
pici zsemlemorzsa
margarin, vagy vaj
10 dkg pizza mozzarella
esetleg fekete olívabogyó
Készítsük el a tésztasalit a régebben leírtak alapján. Ha ez megvan, akkor már csak ki kell porciózni és már süthetjük is. A muffin formát margarinozzuk ki nagyon vékonyan, az aljába pedig szórjunk egy kis zsemlemorzsát. Egy villa segítségével töltsük meg a kis üregeket a tésztával, ügyelve rá, hogy mindehova jusson bőségesen “töltelék” is. Értsd: paradicsomos-sajtos-husis rész is. Mostanában, ha csak a tölteléket készítem el, akkor szoktam beletenni apróra vágott fekete olívabogyit is. Szóval most is, miután 6 sima muffint csináltam, tettem bele bogyit és a maradék 6 muffint így készítettem. Ne sajnáljuk belőle a cuccot, mármint a formákból, mert ez úgysem fog megemelkedni. A tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt pizza mozzarellával. Toljuk be az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon, és süssük addig, amíg a tetején a sajt szépen megolvad, esetleg picit meg nem pirul. Javaslom, hogy hűtsük ki a tepsiben, de óvatosan kiboríthatjuk őket egy tálcára is, és ott is kihűlhetnek.
Jó étvágyat!
De jó 🙂
Holnap letesztelem ebédre!
Ide vele! Még úgysem vacsoráztam. 🙂
Mandy: és finom is 🙂
Jucy: remélem ízlett 🙂
Pixie: már küldöm is 🙂
Pont ma láttam egy olyan sós receptet, amit muffinsütőben csináltak 😀
Próbáld ki, fincsi 🙂
Hmm, hát ez marha ötletes.
És ez a spagetti csak úgy egyben marad a végén? (lehet, hogy amatőr kérdés, de télleg :D)
Hát melegen még szétesik, kihűlve jobban megtartja a formáját. Ezért zsemlemorzsáztam ki, hátha az kicsit segít még ebben.