Ami nagyon fincsi 🙂 Nagyon nagyon 🙂 Bár sosem lesz olyan jó, mint amit Magdi néni készített, de azért igyekszem. Picit változtattam már az arányokon, mert ő mindig úgy kezdte diktálni a levesrecepteket, hogy 6 liter víz. Hát mondom nekünk még a 3 sok, de hát legyen. Szóval a vizet kapásból feleztem. Amúgy nem valami dekoratív leves a kép alapján, mert a hús és a tarhonya is, ami persze nem látszódik, elbújt a fehéres lé alá, de sebaj, akkor nézzétek a szép herendi tányéromat ^____^
Hozzávalók:
3 liter víz
fél kg hús kockákra vágva(sertéscomb)
1 közepes fej vöröshagyma
2 marék tarhonya
kb. 2 db 10 centis tárkonyág
1,5 evőkanál só
1,5 evőkanál vegeta
szűk 2 evőkanál ecet(10 %-os)
1 kis doboz tejföl
1 tojássárgája
Vágjuk fel a husit kis kockákra. Én combot vettem, de jó bármilyen más hús is. Tegyük fel a 3 liter vízben főni. Ha nagyon habzana, azt mindig szedegessük le róla. Főzzük puhára. Közben a vöröshagymát vágjuk nagyon apróra, és ezt is tegyük a levesbe. Ízesítsük sóval és vegetával. Ha már majdnem puha a husi, dobjuk bele a tarhonyát és az apróra vágott tárkonyt, majd főzzük készre. Mielőtt még elzárnánk alatta a lángot, keverjük el a tejfölt a tojássárgájával(elsúrjuk, ahogy ott mondják 😀 ) és tegyük a levesbe. Én felöntöttem pár evőkanál levessel is a biztonság kedvéért és úgy tettem vissza a forró levesbe. 1-2 evőkanál ecettel ízesítsük.
Elég sokáig eláll, úgyhogy nem baj, ha nem fogy el rögtön. Én vagy 3 napig ettem, úgy, hogy 1 napot csak a spájzban volt, nem a hűtőben, mert nem fért be ^^”
Nem egy fotogén étel, de fincsi. És így gyönyörködhetek a szép herendi porcelánomban
Ha egészben fényképezted volna a tányért jobban lehetett volna benne gyönyörködni 😛 🙂
Nem vagyok igazán leveses, de ezzel lehet holnap bepróbálkozom, ha kapok tárkonyt 🙂
Majd küldök róla külön képet 😀 Bár neked mintha mutattam már volna.
Remélem találsz tárkonyt, szerintem megéri kipróbálni 🙂