ígérem, hamarosan lesz más erdélyi recept, nem csak leves, de ezt már úúúúgy ki szerettem volna próbálni 🙂 “Kicsit” sok zöldséget tettem bele, szóval ide már egy hangyabajszányit kevesebbet írok majd, meg a tészta is megdagadt másnapra, szóval inkább főzelék lett. Persze először nem, furcsáltam is, na mindegy, mert fincsi volt. Szóval a recept…
Van egy hozzávaló, ami itthon nem igazán beszerezhető, legalábbis én még nem láttam sehol. Ez a bors magic, amit nem teljesen így írnak, de nem tudom, hogy kell olyan cifra s betűt írni 😛 Ez egy Knorr termék, és a csorbákhoz és hasonlókhoz használják Erdélyben.
Ilyen:
Savanykás, úgyhogy finoman kell bánni vele. Elvileg kellett volna még bele citromsav is, de én már a bors magitcől is elég savanykásnak találtam, így azt kihagytam. Gondoltam, hogy itthon nem lesz ilyen, szóval betankoltam belőle, de szerintem citromsavval is helyettesíthető. A többi hozzávaló mind megkapható nálunk is.
Hozzávalók:
3 liter víz
fél kg hús (én sertéscombot használtam)
1 szál petrezselyemgyökér
1 szép szál répa
egy kis karalábé fele
egy kis karfiol fele
egy kis zellergumó fele
pár maréknyi zöldborsó
1 fehérhagyma
1-2 marék tészta (nálam eperlevél)
kb. 1-1,5 evőkanál delikát
kb. 1 evőkanál só
fél teáskanál pirospaprika
kb. 1-1,5 teáskanál bors magic, vagy egy kis citromsav
pár szál zeller és lestyánlevél
Vágjuk fel a zöldségeket kb. egyforma kis kockákra, karikákra és tegyük félre, amíg a többi hozzávalóval bíbelődünk. A hagymát vágjuk fel jó apróra, a husit pedig kockázzuk fel. Utóbbit fel is tehetjük főni a 3 liter vízben. Néha habozzuk le. Ha már félig megfőtt, beletehetjük az apróra vágott hagymát és a zöldségeket. Ha már majdnem minden megfőtt, akkor sózzuk, delikátozzuk, paprikázzuk, és ekkor mehet bele a tészta és a bors magic is. A lestyánt és a zellerlevelet vágjuk fel apróra és ezt is tehetjük a leveskébe. 1-2 percet még főzzük, hogy az ízek jól összekeveredjenek.
Még mindig szép a herendi tányérom, ugye? ^_^
Ezt csak, hogy minden mintát lássatok rajta ^_^ Na jó, csak a szélén, mert a mély részen is vannak, de az ugye most leves alatt van ^^”
Szia!
Lehet (sőt, biztos!), hogy ez totálisan nem idevágó kérdés lesz (amúgy pedig igazán jól néz ki ez a leves és fincsinek tűnik :P), de lenne egy olyan kérdésem, hogy nem tudod véletlenül, hogy a Fővámtéri vásárcsarnokban lehet e machaport kapni? Illetve ha nem, akkor esetleg nem tudsz olyan helyet, ahol olcsón lehet hozzájutni?
Előre is köszi a választ! ^^
Üdv! ^^
Nézd meg a Hanami Teaházat, ez a Kálvin térnél van és minden valószínűség szerint lehet náluk macha-port kapni, bár az is elég valószínű, hogy nem olcsó…..
Jujj egy komment Kínából ^_^
Hát most nem merném így 100%-ra kijelenteni, hogy van, de szerintem van. Egy telefont megérne feléjük. Ha ott nincs, akkor pedig körbe kell érdeklődni teaházakban. Elsőnek mondjuk a Moonlight Meidoban. De máshol is biztos tartanak. Hogy milyen áron? Hát nem is tudom, nem olcsó az a tea. Ahol én vettem, ott asszem a 100 g 4400 Ft, bár én csak egy kiskanálnyit vettem kipróbálásra, és még jó, mert nekem nagyon nem ízlik^^ Csak nem a süti sütő versenyre készülsz te is? 🙂
De, véletlenül igen. 😀 Köszi! ^^ Akkor majd alaposan körbenézek. 🙂
Remélem találsz 🙂