Nagyon lusta vagyok mostanában blogolás szempontjából. Nem tudom mi van velem…őszi fáradtság? Lehetséges. Minden esetre néha azért próbálom összekaparni magam és megpróbálok valami értelmeset kiköhögni, mint most is. Remélem sikerül 😛 Úgy igazándiból főzni is kevesebbet főzök mostanában. Pedig tervbe van véve jópár recept, és a rengeteg sütőtök se fogyott még el(szerintem még legalább fél év kellene neki, hogy mindet elpusztítsam :D), azokkal is kezdeni kéne valamit. Tervek vannak, csak a megvalósításra nincs energiám. De előtte a szemes paszuly levest kellene megcsinálni, azt már hónapok óta tervezem^^ Ez a recept is Erdélyhez köthető, hoztunk onnan igazi jó kis házi juhsajtot, az került a töltelékbe. De akkor nézzük is.
Persze aki nem szereti, akármilyen sajttal helyettesítheti, de a juhsajthoz nagyon jól megy a kapor, így én azt javaslom mindenki tegyen vele egy próbát.
A hozzávalóknál mennyisége…hát igen, ez nehéz, de én azt mondom, hogy mindenki készítsen annyit belőle, amennyit jónak lát.
Hozzávalók:
leveles tészta(én 1 csomag tante Fanny tésztát használtam, a kisebbik csomagot, abból 6 háromszögem lett)
úgy 20-30 dkg juhsajt
1-2 evőkanál tejföl
max. 1 evőkanálnyi friss kapor
só
bors
kevés fokhagymagranulátum(aki nem szereti, annak rendes fokhagyma)
Azért szeretem ezt a fajta leveles tésztát, mert erre a célra tökéletesen megfelel, nem kell nyújtani, sőt semmit sem, csak megtölteni. Ez már ki van nyújtva, sütőpapírra rakva és feltekerve, csak ki kell bontanunk. Terítsük ki, majd vágjuk fel 6 négyzetre. A töltelékhez vágjuk kis kockákra a sajtot, keverjük hozzá a tejfölt és az apróra vágott kaprot, majd sózzuk, borsozzuk és fokhagymázzuk. Keverjük jól össze, majd osszuk el a tésztanégyzeteken. Én úgy csináltam, hogy a fél tésztára tettem, és átlósan, hogy a tészta másik felét ráhajtva egy szép kis háromszöget kapjunk. Jól nyomkodjuk le a szélét, hogy ne nyíljon szét sütéskor. Persze nálam is előfordult, hogy itt-ott kijött picit, de attól még az íze jó volt 🙂 Kenjük meg a tetejüket tojással, és közepes hőfokon süssük őket szép aranyszínűre.
Jó étvágyat!
Nyami!!!!
Jó a háttér.
Kapor nélkül is jó? Mert én nem igazán rajongok a kaporért.
Köszi ^_^
Valami szerintem kell bele, de ha nem szereted próbáld meg más fűszernövénnyel. Azért ezt tettem hozzá, mert az ilyen sajtok általában kiáltanak a kaporért 🙂
Én így imádnám ahogy van, isteni finom lehet!!! Jó nagyokat nyelek és szemezek még vele egy kicsit.:)))
Én villával szoktam lenyomkodni a szélét és akkor nem nyílik ki.
Örülök, hogy tetszik 🙂 Érdemes kipróbálni, kellemes kis uzsifalatok 🙂