Már eléggé elkezdett virágozni a snidling, de azért még bőven találok közötte szép szálakat, amik egy jó kis bögrés sütiben is igen finomak 🙂 Csak így magában kevésnek találtam, így jött az ötlet, hogy egy kis sajtkrémmel dúsítom. Jót tett neki 🙂
Hozzávalók:
5 evőkanál liszt
pici sütőpor
1 kis csokor snidling(6-8 szál elég)
2 evőkanál sajtkrém(sima tömlős sajt, medve, vagy valami hasonló)
3 evőkanál tej
2 evőkanál olaj
1 tojás
só
bors
A snidlinget mossuk meg, majd vágjuk fel szép apróra. Úgy bírom ilyenkor ezeket a kis szép zöld karikákat, amik lesznek belőle 🙂 Keverjük össze a száraz hozzávalókat. A sóval és borssal bánjunk bőkezűen. Most jöhet a többi hozzávaló is, a snidling kivételével. Keverjük jól össze, majd ha már nem csomós, mehet bele a snidling is. Jól oszlassuk el benne, ha esetleg túl sűrű, akkor egy kis tejjel hígíthatjuk. Mehet a mikróba 3 percre 750 W-on.
Olyan jó kis gomba formája lett, hogy nem volt szívem kettévágni 😀
Jé, bögrés! Hmm… vacsira tesztelem.
Fincsiiii ^_^
Jó ötlet, úgyis falnak megyek már a sok hústól 🙂
Mekkora ötlet 🙂
Saci: én nem tudom megunni, de tény, hogy jólesik néha egy kis változatosság.
Meg mindig találok valami mást, amit kiteszek helyettük 🙂
Bianka: köszi 🙂 Van még pár ilyenem, csak lusta vagyok blogolni
De kis aranyos!!!! Kifogom próbálni, főleg hogy ilyen egyszerű elkészíteni.:)
Ugye? ^_^
Az a jó ezzel a bögrés sütivel, az édessel és a sóssal is egyaránt, hogy azt teszünk bele, amit csak akarunk 🙂