Bodza szezon van, minden tele van bodzás receptekkel, ugyanúgy mint spárgával, meg nem olyan rég a medvehagymával. Gondoltam én is ügyködök egy kicsit. Most a szokásos bögrés sütihez párosítottam. Finom lett, kellemesen éreztem rajta a bodza ízét.
Nem is tudom mennyi bodzát használtam. Szedtem vagy 6 fejet, de nem tettem bele mindet, mert volt ahol már kicsit rozsdás volt, vagy csak simán nem szép, de elég sokat beletettem. Csipegettem bele, elkevertem, majd megint csipegettem. Annyit, hogy az egész massza tele legyen vele, jó bőven. 2 maréknyit biztos beletuszkoltam 😀
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
egy csipet sütőpor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál tej
1,5-2 evőkanál olaj
1 tojás
bodzavirág
akinek van, az tehet bele esetleg 1 evőkanálnyi bodzaszörpöt
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd jöhet a nedves. Mindent zúdítsunk bele és alaposan dolgozzuk el. Szép csomómentesre. Ha ez megvan, csipkedjük le a bodza virágait. Egy jó 2 maréknyit. Ezt is keverjük bele, jó alaposan, hogy egy szép sűrű masszát kapjunk. Nem baj, ha a virág szárából is kerül bele egy kicsi, úgyis megsül. Most már mehet a mikróba a szokásos 3 percre 750 W-on.
Fincsi, próbáljátok ki 🙂 Kicsit hajlamos a kiszáradásra, így burkoljuk be gyorsan, bár azt hiszem ezzel nem lesz gond 😀
Hű, nyami. Kár, ha hazamegyek kipróbálom 🙂
Remélem elégedett leszel vele ^_^