Hű de hosszú lett 😀 Na nem gond. Úgy tűnik a betegség jó hatással van rám. Elhatároztam, hogy a diétázás és a fogyás miatt a héten minden nap készítek magamnak valami finomat. Hétfőn és kedden japán ételeket csináltam, azt egyelőre nem blogolom, mert lehet, hogy lesznek valamelyik újságban. De ha valaki kíváncsi rá, akkor megsúgom a receptet. Bár az egyik már volt a blogon, nevezetesen az egyszerű udon leves, csak most le is mértem miből mennyit használtam, a másik pedig a mochi, a kedvenc japán édességem. Tudtam, hogy szeretnék venni csirkemellet, így el is mentem megvenni, de nagyon kelett sietnem. Megláttam az újburgonyát, gondoltam veszek egy adaggal, aztán megláttam még valamit, és nem is gondolkodva a kosaramba tettem. Csak később kezdtem el gondolkodni, hogy mi a fenét csinálok majd vele, de addigra már megvettem 😀 Azért megoldottam 🙂 És most lássuk a szerdai ebédemet.
Még egy kis kiegészítés: a fűszervaj, amit a husiba tettem, egy medvehagymás fűszervaj volt. Az eredeti receptet Vikinél láttam. Annyi volt a különbség, hogy én 1 kocka teavajat használtam, miután kitettem az ablakba, nagyon puha lett, így simán el tudtam keverni. Hozzátettem az apróra vágott medvehagymát, fehérborsot és sót(kicsit sokat is, de fincsi lett), összekevertem az egészet, majd alufóliába tettem, feltekertem, kolbászkát formáltam belőle és bevágtam a mélyhűtőbe. Most pedig csak levágtam belőle pár karikát, ami a főzéshez kellett.
Hozzávalók(1 személyre):
1 szép nagy fél csirkemellfilé
egy ujjnyi vastag trapista sajt csík
pár karika fent leírt medvehagymás fűszervaj(vagy bármilyen, pl. ilyen – ezt már sok helyen láttam)
pici fűszerkeverék(én sültcsirkéhez valót tettem rá), ha ilyet nem akarunk, akkor sózzuk, borsozzuk
kb. 10 szem kisebb újburgonya(vagy amennyit gondolunk)
ha lehet, akkor friss zöldfűszerek: 3-4 ágacska rozmaring, kis maréknyi kakukkfű
1-2 gerezd fokhagyma
pár szeletke vöröshagyma
só
olaj(ez nálam mindig extra szűz olívaolaj)
fokhagymagranulátum(ha ettől is ódzkodunk, akkor összezúzott fokhagyma)
Kezdjük a krumplival, ameddig ez sül, addig úgyis foglalkozhatunk a pipicicivel. Mossuk meg a burgonyákat, hosszában vágjuk 2 felé, majd a feleket még 3 részre. Persze ez csak irányadó, de ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, és az se baj, ha kb. egyformák. Tegyük egy tepsibe és locsoljunk rá egy pici olívaolajat. Keverjük jól össze, és kezdjük el sütni. Azért nem tudok soha fokot írni, mert a mi sütőnk nem jelzi, ezzel sokszor gondban is vagyok, de azt hiszem közepesnél kisebb lángon sütöttem. Amíg sül, addig mossuk meg a zöldfűszereket. 1 rozmaring és pár kakukkfűágacskát tegyünk félre, az majd a husihoz kell. A többit vágjuk jó apróra. Mondtam már, hogy mennyire utálom leszedegetni a kurva kakukkfű kurva kis leveleit? >__< Tegyük egy kis tálkába, sózzuk meg és mehet bele egy kis fokhagyma granulátum, vagy baromi apróra vágott friss fokhagyma. Keverjük el, majd ha már a krumpli félig megsült, tegyük rá(amennyit jónak látunk), és keverjük jó össze. Ezután nincs is más hátra, minthogy süssük készre. Néha azért keverjük meg, hogy minden oldalról ugyanúgy sülhessen. Végre kipróbálhattam az új szilikonos sütőlapomat, és azt kell, hogy mondjam, nagyon megszerettem 🙂 A husiba vágjunk egy kis zsebet. Viszonylag hosszút, de ne túl széleset. Épp csak akkorát, hogy az ujjnyi vastag sajtot és a félkarikákra vágott fűszervajat bele tudjuk gyömöszölni. Ha ez megvan, akkor jól zárjuk le hústűvel, vagy fogpiszkálóval(vagy ahogy én: mindkettővel :D), hogy sütés közben ne folyjon ki belőle a cucc. Szórjuk meg mindenhol egy picike sültcsirke fűszerkeverékkel(vagy amivel akarjuk), és már süthetjük is. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd mehet bele 1-2 karika medvehagymás fűszervaj is, ezután tegyük bele a csirkét, majd dobjuk mellé a meghagyott rozmaringot és kakukkfüvet. Ide jön még a fokhagyma és a vöröshagyma is. Ezek majd szépen megízesítik az olajat. Ha már nagyon sülnének, vagy barnulnának, akkor vegyük ki belőle. Süssük szép pirosra a husit, remélve, hogy belül is megsül, mert ha egyszer felvágtuk, már nem tehetjük vissza, hiszen odalesz a töltelék. Nagyon szépen nedvesen tartotta a pipit, nem száradt ki, pedig kívülről eléggé megsütöttem és elég sokáig is. Félidőben letakartam a serpenyőt egy darab alufóliával is, hogy bent tartsam a gőzöket is. Ha megsült, ne felejtsük kiszedni a fogpiszkálókat, hústűket, vágjuk félbe és tálaljuk a fűszeres újburival.
Jó étvágyat!
Ez valami isteni lehet
Második látásra is tetszik 🙂
Bianka: köszönöm szépen, tényleg az volt 🙂 A fűszervaj csodákat tett a husival 🙂
Jucy: Örülök ^_^
Huha, ez szuper lehet!
Tyűűűű. ez vmi isteni lehet… párom nyaggat hogy csináljam meg én is… 🙂 asszem a hétvégén kedvezek neki, még úgysem voltam vásárolni 🙂
Szepyke: ige, meglehetősen finom volt, hamar befaltam 😀
Picikaca: örülök, hogy nektek is tetszik 🙂 Remélem ízleni is fog 🙂
Ez nagyon fini lehetett, gondolom a csirke a benne levő töltelék miatt nem volt száraz!Én tárkonnyal szoktam egyébként.:-))Tetszik a :”remélve, hogy megsül”:-D
Bizony, nagyon jó kis szaftos maradt 🙂
Jah…azt nem is mondtam, hogy leejteni is sikerült, amikor kiszenvedtem belőle az egyik fogpiszkálót, és elkezdett folyni a jó kis fűszervaj belőle ^^””””””””””””
Húúúú ez tényleg nagyon kívánatos. Még jó hogy ilyen késő éjszaka van mindjárt, mert rögtön meg is kóstolnám. Örülök, hogy ízlett a medvehagymás sajttekercs. Felizgattál ezzel a recepttel. Egyszer “kénytelen” leszek leutánozni 🙂 🙂
Köszönöm szépen 🙂
Próbáld csak ki nyugodtan, ízleni fog. Főleg az isteni fűszervajaddal 🙂
Ez valami mesésen fest. Simán el tudnám képzelni egy étterem étlapján:) Fűszervajjal már én is kísérleteztem több- kevesebb sikerrel. A recept hosszú címe meg különösen tetszik, legalább tudja az ember, hogy mire számítson:) Megkóstolnám
Jajj, elpirulok ettől a sok dicsérettől 😳
Bianka lenyulta a szövegemet 😀
De valoban gyonyoruen nez ki, ejfelkor olvasom es le kell fogni magam, hogy ne rohanjak oda a hutohoz. Szemeeet…
A kurva kakukkfuvet csinalhatod ugy is hogy az agat rateszed es nem szemezgeted le. Az ugy rusztikusabb 😛 Jamienek tetszene.
Bocsi bocsi
Nem jó, ha az egész ágat teszem bele, mert akkor a végén kell kiszedegetnem belőle 😛 Itt meg most az volt a cél, hogy mindenhol átjárja a fűszeres “pác”. Olyan fincsi volt 😀