Olyannyira egyszerű, hogy ez nem is igazán tavaszi tekercs, de mivel rizspapír tésztából van, és tekercs, így önkényesen annak neveztem el 😀 A recept ízlés szerint variálható, de pont az a szuper benne, hogy ilyen egyszerű.
Amúgy jelentem, épp egy 150 kilós coca fekszik kiterítve az udvaron…értsd: disznóvágás van
Van egy szakácskönyvem…vagyis kismillió, de most csak ez az egy az érdekes. Három, és kész! a címe. Innen van a recept. Ez egy Reader’s Digest kiadású könyv, elég sok könyvünk van tőlük, a fele persze szakácskönyv. Szeretem őket nézegetni, még ha nem is nagyon főzök belőlük 😀 Szóval jó kis könyvek ezek 🙂
Kicsit a rizspapír tésztáról…egy szóval: imádom. Főleg simán, “nyersen”. Ez egy nagyon vékony, kemény lapocska. Forró vízbe kell mártani, majd letenni egy nedves konyharuhára, és fél percen belül megpuhul. Olyan jó kis ruganyos állaga van, hogy szoktam így is enni, csak magát a tésztát Amúgy lehet így simán is használni, vagy a tekercseket ki is süthetjük. Ázsia Bt-ben és egyéb ilyen üzletekben beszerezhető. Próbáljátok ki 🙂
Hozzávalók:
35 dkg darált sertéshús
pár evőkanál osztrigaszósz
rizspapír tészta
só
bors
pici olaj
Olyan egyszerű, hogy szinte le sem kell írni 😀 De azért leírom, hát hogy nézne már ki, ha nem tenném? 😛
A darált húst egy pici olajon megfuttatjuk. Ha már szépen kifehéredett, sózzuk és borsozzuk, majd meglocsoljuk osztrigaszósszal. Én egy jó 3-4 evőkanálnyit tuti tettem rá, lehet, hogy még többet is, mert szeretem 🙂 Süssük át teljesen, és hagyjuk langyosra hűlni a husit. Ha ez megvan, már csak be kell tekerni őket. Ehhez mártsuk pár másodpercre forró vízbe a rizspapír tésztát, tegyük egy nedves konyharuhára, és kanalazzunk rá tölteléket. Olyan 2 evőkanálnyit…vagy amennyit szeretnénk(nálam ez 3 kis fakanálnyi volt). Amíg szépen elrendezzük a tölteléket, addig meg is puhul a lap. Nekem kerek tésztám van, lehet kapni négyszöget, háromszöget is. Én a kereket szeretem. Szóval tegyünk tölteléket a lapra, kb. a lap közepére, az aljától pár centire. Hajtsuk be a 2 szélét, majd az aljától felfelé tekerjük fel. Én dupla tésztába csomagoltam, aki nem akarja, természetesen nem kell. Ha elfogyott az össze töltelék, már kész is vagyunk. Édes chili szósszal tálaltam. Finom kis előétel, vagy egy könnyű vacsora. Próbáljátok ki 🙂
Jó étvágyat!
Iiiiiiiiiiiiiiszonyatosan szeretem!
Iszonyatosan!:))))) Csak az osztrigaszósztól voltam kész, egyébként jöhet!:))
Ó pedig az fini 🙂 Kicsit mintha füstös íze lenne, semmi hal, vagy kagyló íz, bár osztrigát még nem ettem. Kicsit sós…és…őőő…nagyon fini 😀 Csirkére is isteni 🙂
Szerintem nevezzuk inkabb teli tekercsnek 🙂 Reszben mert esik a ho, es mert feher 😛
Milyen igaz 😀
Téli tekercs. Találó a név, s guszta is az étel.
Sütni nem próbáltad? Vagy akkor már tényleg tavaszi tekercs lenne?
Az osztriga egyébként nagyon finom. Sajnos már régen ettem.
Köszönöm szépen 🙂
Ezt konkrétan nem akartam kisütni, mert a husi már meg volt sütve, és amúgy is imádom ezt a ruganyos állagát így nyersen 😀 Van egy sült verzióm is, már tök rég csináltam, ég is a pofám, hogy még mindig nem tettem fel, de majd annak is eljön az ideje 🙂
Biztosan finom lehetett, még soha nem ettem.:))
A cocából inkább kérnék egy jó sülthúsit. Nekünk szerdán lesz részünk disznóvágásba, már előre félek tőle.:))
Igen, fincsi volt, ha valaki vevő az ilyen ízekre…én meg imádom az ilyen különlegesebb cuccokat 😀
Husi van bőven, sütöttem 2 tepsivel, meg ott van még a jó nagy fazék leves is 😀