Na, itt az ideje, hogy firkáljakk ide valamit. Pofátlanság lenne egy szendvicset receptnek nevezni, de nem érdekel, az és kész, és az enyém 😛 Pár hozzávaló kell csak, kb 10 perc és kész is a fasza vacsi. Tudom-tudom, nincs benne hús…nekem is fura, de néha kell ilyen is 😀
*érzelmi kitörés*
A FŐNÖKÉK NYARALNI MENTEK 1 HÉTRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAWAII VAN 😀
*érzelmi kitörés vége*
Na térjünk vissza a szendvicsre.
Mi is kell hozzá? Én amikor először csináltam, akkor egy sima szelet kenyérre tettem a cuccot. De úgy kb. fél éve felfedeztem a Lipóti pékségben a ciabattát. Ez egy olasz kenyérféle. Azt hiszem papucsot jelent, és tényleg hasonló a formája. Kívül ropogós, belül puha és laza szerkezetű, sok bubival, és levegővel, mint egy ementáli sajt 😀 Szóval ha már egy olasz szenyát csinálok, legyen teljesen az 😛
Ez a ciabatta:
Kell még egy nagy mozzarellagolyó. Én a Szarvasi mozzarellát részesítem előnyben. Nekem ez eddig bevált márka volt. Aztán…paradicsom, FRISS bazsalikom, frissen őrölt bors és só. Ja meg egy kis vaj vagy margarin, amivel megkenjük a ciabattát, de ez elhagyató. Tulajdonképpen szinte ugyanazok a hozzávalói, mint az olasz tésztasalinak, ami bizonyítja, hogy ez is nagyon fini lesz 🙂 És persze alapanyagaiban és színeiben is Olaszországot képviseli 😀
Nincs is más hátra, csináljuk meg a szendvicsünket. Azért nem írtam mennyiséget, mert ebből mindenki annyit tesz bele, amennyit akar. Én amúgy 2 ciabattához 1 mozzarellagolyót, 1 paradicsomot és egy kisebb maroknyi bazsalikomot szoktam felhasználni.
Szóval akkor fogjuk a bucinkat, hosszában elvágjuk és vékonyan megkenjük vajjal/margarinnal. A paradicsomot és a sajtot egyforma karikákra vágjuk és felváltva a kenyérre tesszük. Kicsit megsózzuk, rácsavarunk egy kis borsot(na jó, nem olyan kicsit^^”), majd jöhet a bazsalikom. Nekem van a kertben és nagyon szép óriási levelei vannak, szóval én keresztben csak csíkokra vágom, majd hosszában egyszer és már rá is szórom a szenyára. Általában allergiás vagyok rá, ha egy kajában nagy zöldfűszerdarabok vannak. Ezt továbbra is fenntartom, de valamiért a bazsalikom ezalól kivétel. Ebben a kajában amúgyis inkább salátaként funkcionál, mint zöldfűszerként. Szóval, ha ez is megvan, mehet rá a buci “kalapja” és kész is. Ugye nem is fájt? 😀
Jó étvágyat mindenkinek.
Mozzarellás szendvics
június 5, 2009 Készítő: Araniel
Jaaaaj, Lipóti pékség!!!Nyílt egy a házunk melletti csarnokban, hát úgy lerabolják minden nap, nem is csoda, imádom. kedvencem a tönkölyös kocka, meg a parasztpogácsa, meg a tökmagos falusi kocka…a kenyerül is isteni, egészen elképesztő,milyen jó minőséget adnak, elég olcsón…
a recept meg nagyon guszti, egészen kedvet laptam hozzá:D elvégre még hús sincs benne, király:D
Hehh…amúgy pont rád gondoltam amikor írtam, hogy nincs benne hús 😀
Pár szelet finom szalámi biztos feldobná, nem? Bár így is jól néz ki.
Nemmmmm….ez így fini ^^””””””””””””””””””
Irigyellek titeket a pékség miatt. Itt a legjobb is 20 kmrel odébb van és a kínálata elég szerényes.
Jaja…errefelé van 4 is ^_^