Még a nagy pesti bevásárlásom alkalmával sikerült szert tennem pár szem lilakrumplira. Nagyon megörültem neki. A vásárcsarnokban vettem. Úgy hallottam, hogy néha van a Culinaris-ban is, de gondoltam miért ne vegyem meg inkább a csarnokban. Jól tettem, mert utóbbiban nem volt. Ráadásul pár szem olyan volt, amin már volt csíra, így 4 szemet el is ültettünk apámmal, hátha lesz belőle valami. Nem lenne rossz, mert közel 1500 Ft-ért nem fogok ilyen burgonyát venni, az hótsicher. Csak szerettem volna kipróbálni.
Nem akartam szokásos burgonyaételt készíteni belőle, ahhoz többet ért nekem ez a pár szem, így valami különlegesebb ételt akartam csinálni. A különleges most inkább a kinézetre vonatkozik, nem az ízre. Már régóta gyönyörködtem Bouilabaisse csodálatos színes krumplisalátájában, így nem volt kérdés, ezt fogom elkészíteni 🙂 Az öntetem ugyan kicsit más lett, mint az övé, mert nem volt dijoni mustárom(annyira nem vagyok oda érte), úgyhogy helyettesítettem(sima mustárt kevertem egy kis wasabival :mrgreen:), de így annyira nem jött be, ezért édes mustárt használtam. Na így tényleg fincsi lett. Még Wiener Neustadtban tudtunk venni isteni édes mustárt, olyat tettem bele. Vagyis nem azt, mert az Herenden van, hanem az Aldiban lehet venni ilyen kis fehér kolbászokat, és ahhoz is ilyen mustár van csomagolva. Nah…de csak fosom itt a szót, ahelyett, hogy megmutatnám ezt a szép kis színes salátát 😛
Hozzávalók:
1 nagyobb édesburgonya
2 kisebb rózsaszín héjú újburgonya
2 kisebb sárga héjú újburgonya
3 kisebb lilaburgonya
rukkola
Öntet:
Na itt nem tudok mennyiséget mondani, mindenki adagolja ízlése szerint. De azért megpróbálom 🙂
1 kis zacsi előbb említett édes mustár, ha ilyen nincs akkor csináljuk simával, úgyis finom lesz, de ez az édes valahogy jobban bejött.
2-3 evőkanál fehérborecet
kb. fél dl olívaolaj
1 közepes gerezd fokhagyma
só
bors
Főzzük meg héjastól a krumplikat és hagyjuk kicsit hűlni őket. Közben egy tálra rendezzünk el pár rukkola levelet. Mondtam már, hogy a rukkolának kövesztett szalonna íze van? De most komolyan Engem teljesen arra emlékeztet 😀 Szóval szórjunk belőle a tálra. Szeleteljük fel a krumplikat. Úgy jó fél centisre. Szépen felváltva rendezzük el a tányéron. Én úgy 3 adagban tettem. A részek közé mindig került öntet és rukkola is. Ezt a rétegezést addig folytassuk, amíg el nem fogy a burgonyánk. A tetejére is szórjunk egy kevés rukkolát, és locsoljuk meg bőven az öntettel. Még így langyosan fogyasszuk, bár az se gond, ha kihűl(a maradékot később behűtve ettem).
Jó étvágyat!
Hát nem szépek ezek a színek? ^_^
Szép színes 🙂
És fincsi is volt 🙂
Gyönyörű színe van! 🙂
Csinos szalvéta.
A saláta is jó, lehet a hétvégi grillezéshez kipróbál a lilakrumpli nélkül.
Felhőlány: köszi 🙂 Remélem majd a kertben termett is ilyen lesz 🙂
Jucy: köszike 🙂 Vettem múltkor is is vagy 20 darabot 😀
Bakker, ez lila tenyleg!!! :ooo Sosem lattam ilyet.
Es valoban jo megy hozza a szalveta.
Az ize nem is erdekel, mert olyan szep, hogy kar elrontani azzal, hogy megeszem 😀
Jah, piros husu alma:
http://index.hu/tudomany/2010/07/19/piros_husu_almat_nemesitettek/
Tok szep ez is.
Köszi ^_^
Én nem szaroztam vele, azonnal nekiestem és befaltam
Ez az alma meg…wow Bár félek ez egy ilyen agyon génkezelt valami lehet.
És a csírás példányokból lett valami? 🙂
Lett, de későn lett elültetve, így csak pár szem, az lett idén elültetve, amiből a mostani 8,5 kg lett 🙂